KATSOMASI RESEPTIT
Sushiriisi – näin valmistat sen oikein
GL
MA
MU

Resepti: Maku 05/2007

Sushiriisi – näin valmistat sen oikein

Resepti: Maku 05/2007

Sushiriisi – näin valmistat sen oikein

Sushiriisi maustetaan riisiviinietikalla, sokerilla ja suolalla.

ARVIOI
3.6

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

1 annosta

Tee näin 40 min

40 min
  • Näin valmistat sushiriisin oikeaoppisesti:

    Pese riisi siivilässä kylmävesihanan alla, kunnes vesi muuttuu kirkkaaksi.

    Kaada isoon kattilaan riisin päälle vettä niin, että sitä on kolme senttiä riisin pinnan yläpuolella. Litistä riisin pinta.

    Kiehauta riisi. Alenna lämpötilaa. Kun veden korkeus on laskenut riisin pinnan alapuolelle, käännä levy ykköselle tai kakkoselle. Kypsennä hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia.

    Älä sekoita riisiä missään vaiheessa, sillä sekoittaminen tuhoaa riisistä sen hyvän maun. Älä myöskään avaa kattilan kantta usein, varsinkaan loppuvaiheessa. Kannen aukaisu keskeyttää riisin höyrystymisen.

    Lisää sokeri ja suola etikan joukkoon ja sekoita hyvin.

    Levitä sushiriisi tasaisesti isoon astiaan. Sekoita sushietikkaa riisin joukkoon vähitellen, kunnes sushiriisi on maustunut kauttaaltaan.

    •Kun lisäät etikkaa riisiin, sekoita riisiä koko ajan. Pyydä apua riisin viilentämiseen, joka tapahtuu viuhkalla tuulettaen (riisistä tulee kiiltävää). Varmista, että sushiriisistä ei tule liian märkää. Kaikkea etikkaa ei tarvitse välttämättä käyttää.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    307 kcal
  • hiilihydraattia
    68.5 g
  • rasvaa
    0.6 g
  • proteiinia
    5.2 g
  • kuitua
    2 g
  • suolaa
    2.2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (5)

68% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin5
  • Helppo2
  • Hurmasin vieraat2
  • Opin uutta2
  • Ei maistunut1
  • Kaikki meni1
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
Lisää kommentteja (1)

Kommentoi

Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

Lisää suosikiksi

Tulosta