KATSOMASI RESEPTIT
Suolatikut

Resepti: Maku 06/2016

Suolatikut

Resepti: Maku 06/2016

Suolatikut

Itse tehdyt suolatikut ovat helppo herkku synttärikemuihin. Suolatikut ovat erityisen hyviä, kun niissä on päällä seesaminsiemeniä.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

50 kpl

Taikina

Päälle

Tee näin 1 t 25 min

1 t 25 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
1 t 10 min
  • Valmista itse tehdyt suolatikut näin:

    Mittaa kaikki taikinan ainekset rahkaa lukuun ottamatta monitoimikoneen kulhoon. Sekoita leikkuuterällä murumaiseksi. Voit valmistaa taikinan myös käsin nyppimällä.

    Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

    Kääri taikina kelmuun ja nosta tunniksi jääkaappiin.

    Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi.

    Voitele taikinalevy munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

    Leikkaa taikina terävällä veitsellä 10 cm x 0,5 cm:n kokoiksi tikuiksi. Nosta tikut leivinpaperin päälle pellille.

    Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes tikut ovat kauniin värisiä ja rapeita.

    Anna jäähtyä ritilällä. Säilytä suolatikut kannellisessa rasiassa, jotta ne säilyvät rapeina.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    313 kcal
  • hiilihydraattia
    15.4 g
  • rasvaa
    21.6 g
  • proteiinia
    14.2 g
  • kuitua
    2.4 g
  • suolaa
    2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Lasten synttärit

    Lisää suosikiksi

    Tulosta