Suolasienet
MU
MA
GL

Resepti: Maku 04/2012

Suo­la­sie­net

Resepti: Maku 04/2012

Suo­la­sie­net

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin

viikko 30 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
viikko
  • Keitä puhdistettuja sieniä väljässä vedessä noin 5 minuuttia. Kaada sienet lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Anna valua.

    Huuhtele mustaherukan- tai tammenlehdet. Pane puolet lehdistä puhtaan lasi- tai muoviastian pohjalle.

    Lado sienet kerroksittain suolan (1-2 dl) kanssa astiaan. Levitä päällimmäiseksi suolakerros ja sen päälle loput lehdet.

    Peitä kelmulla ja pane päälle paino, jotta kaikki sienet peittyvät suolaveteen.

    Säilytä jääkaapissa tai kylmässä kellarissa. Tarkista ajoittain, että suolasienet ovat suolaveden peitossa. Jos näin ei ole, niin lisää keitettyä, jäähdytettyä vettä (1 dl suolaa/1 l vettä).

    Muista liottaa suolasienet hyvin ennen käyttöä.

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    191 kcal
  • hiilihydraattia
    12 g
  • rasvaa
    5 g
  • proteiinia
    21.2 g
  • kuitua
    15 g
  • suolaa
    118.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Kommentit (0)

    Kommentoi

    Esikatselu

    Lisää suosikiksi

    Tulosta