KATSOMASI RESEPTIT
Suolaheinä-perunasosekeitto
GL
MU

Resepti: Maku 04/2016

Suolaheinä-pe­ru­na­so­se­keit­to

Resepti: Maku 04/2016

Suolaheinä-pe­ru­na­so­se­keit­to

Raikkaan hapokas suolaheinä tulee upeasti esiin tässä pehmeässä sosekeitossa. 

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 40 min

40 min
  • Valmista suolaheinä-perunasosekeitto näin:

    Pese suolaheinän lehdet hyvin.

    Kuori ja paloittele perunat muutamaan osaan. Kumoa kattilaan ja peitä perunat vedellä.

    Lisää liemikuutio ja pippuri. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä.

    Lisää suolaheinä ja kiehauta.

    Ota kattilasta pari desiä vettä syrjään. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää sulatejuustoa ja sekoittele, kunnes se on liuennut. Lisää keitinvettä tarpeen mukaan.

    Tarjoa suolaheinä-perunasosekeiton kanssa tuoretta rapeakuorista leipää.

VINKKI

Keittoon kannattaa käyttää isoja niittysuolaheinän lehtiä, sillä ahosuolaheinän lehdet ovat niin pieniä, että niiden keräämiseen kuluisi koko päivä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    47 kcal
  • hiilihydraattia
    3.5 g
  • rasvaa
    2.9 g
  • proteiinia
    1.5 g
  • kuitua
    0.2 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Juhannus

    Lisää suosikiksi

    Tulosta