Suklaaneliöt (Brownies)

Resepti: Maku 03/2003

Suklaaneliöt (Brownies)

Resepti: Maku 03/2003

Suklaaneliöt (Brownies)

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 45 min

45 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Voitele ja jauhota vuoka, mielellään suorakulmainen, kooltaan noin 20 x 30 senttiä.

    Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai liedellä paksupohjaisessa kattilassa. Jätä jäähtymään hetkeksi.

    Mittaa kulhoon sokeri, pehmeä voi ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää myös sulatettu suklaa.

    Sekoita keskenään vehnäjauho ja kaakaojauhe, lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin puoli tuntia. Browniet saavat jäädä keskeltä hiukan kosteaksi.

    Leikkaa jäähtynyt kakkulevy neliöiksi.

    Tee halutessasi leivonnaisten seuraksi kuumaa suklaakastiketta. Lämmitä liedellä miedolla lämmöllä kermaa ja paloittele sen joukkoon tummaa suklaata. Sekoittele, kunnes suklaa on liuennut. Lisää kastikkeeseen vielä tilkka vahvaa kahvia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
4.0
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    420 kcal
  • hiilihydraattia
    38.6 g
  • rasvaa
    27.1 g
  • proteiinia
    5.5 g
  • kuitua
    2.4 g
  • suolaa
    0.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

Brownies


Laatinut:

Kuva:

Riikka Kantinkoski

Kommentit (16)

75% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin3
  • Helppo2
  • Opin uutta0
  • 08.10.2011

    Vierailija

    Tuli ihan sika hyvää! Nyt jo kolmatta kertaa tehty tällä ohjeella! Kiitti reseptistä!

  • 19.10.2011

    Vierailija

    En oo tällä ohjeella vielä kokeillu, käyttäny tähän mennessä vaa yhtä browniesien ohjetta lähimmästä reseptivihosta. Mutta tätä täytyy kokella seuraavalla kerralla, näyttää tosi hyvältä!

  • 02.12.2011

    Vierailija

    eikö tähän käytetä ollenkaan leivinjauhetta?

  • Hei!
    Brownie on kotoisin Amerikasta, mutta niien tarkkaa alkuperää ei tiedetä. Todennäköisesti brownien esi-isä on lässähtänyt, epäonnistunut suklaakakku. Leipoja unohti taikinasta leivinjauheen ja tuloksena oli lyömätön herkku, joka on lisäksi helppo valmistaa. Vastaus kysymykseesi on, että leivinjauhe ei kuulu brownien ohjeeseen.

  • Hei vielä!
    Toki voit lisätä leivinjauhetta taikinaan, jos haluat. Mutta alkuperäisessä ohjeessa sitä ei käytetä.

  • 09.01.2012

    Vierailija

    Hyvä resepti, suosittelen. Ehdottomasti yksi parhaista versioista, joita olen kokeillut.

  • 13.01.2012

    chjoko

    Hei! Tuli tässä mieleen että mitä suklaata käytätte yleensä leivonnassa, ja onko kokemuksenne mukaan leivontasuklaissa makueroja?
    Itse käytän perinteisesti ihan taloussuklaata, joskus olen kokeillut myös pandan sulkaalevyjä.
    Ihan mielenkiinnosta kysyn :)

  • 04.02.2012

    Vierailija

    Minä käytän myös ihan taloussuklaata :) Itse en niin välitä tummasta suklaasta, mutta taloussuklaa vielä menettelee omaan makuuni, joten siten leivoksetkin maistuu paremmin ja ylijäämäsuklaakin tulee syötyä :D

  • 09.02.2012

    Vierailija

    Hei, osaako kukaan sanoa, onnistuuko tämä paistaa ihan vain pellillä missä on leivinpaperi? Onko välttämätöntä siis olla voideltu vuoka? Kukaan kokeillut?

  • 16.03.2012

    Vierailija

    Tykkään makeasta, mutta nämä olivat ihan liian makeita makuuni. Minun piti tarkistaa kaakaojauheen määrä useaan kertaan, koska 3/4 dl on järkyttävän paljon! Käytin Brunbergin tummaa suklaata(53 % kaakaota) ja Fazerin kaakaojauhetta.(99,9 % kaakaota) Vaikuttivatkohan nämä makuun? Käytän yleensä Van Houtenin kaakaojauhetta, mutta koska Fazerin kaakaojauhe sopi mielestäni hyvin kaakaojuomaan, ajattelin että se sopii myös leivontaan. Paketissa lukee kyllä, että Fazerin kaakaojauhe sopii jälkiruokiin, juomakaakaoksi ja leivontaan. Ohjeessa olisi voinut olla hieman suolaa/suolattuja pähkinöitä.

  • 23.03.2012

    Vierailija

    hyvä resepti!! oon tehnyt tän mukaan monen monta kertaa! <3 tosin ikinä ei oo puoli tuntia riittänyt uunissa... aina melkeen 45, niin että jää browniet silti sisältä kosteiksi ja "raaoiksi" ... voi tosin johtua uunistaki :) rakkausresepti!!

  • 12.02.2013

    Vierailija

    Ihan tosi hyvä resepti! Suosittelen! Brownieista tuli tosi hyviä! Annan ystäville ystävänpäivälahjaksi ;) !

  • 01.08.2013

    Vierailija

    Meillä oli kavereiden kanssa leikkimielinen neljän tähden illallinen. Jälkkäriksi tätä, voitto napsahti kotiin ;D

  • 05.01.2014

    Vierailija

    Reseptissä paistoaika on liian lyhyt tai lämpötila liian alhainen, jää raa'aksi.

  • 19.09.2014

    Vierailija

    Tuli kyllä hyvää. Kyllä tämä ainakin minulla paistui kypsäksi tuossa 30min ja 175 asteessa. Veikkaisin, että jos taikina on laitettu pienempään vuokaan jolloin on ns. paksumpi, saattaapi suklaaneliöt jäädä raaoiksi.

    • Onnistuin
    • Helppo
  • Tietääkö kukaaan kuuluuko nää tarjoilla kylminä vai kuumina :D? ja sellasta että mahtaako vaikuttaa makuun jos jääkaapissa seisoo yön yli?

Kommentoi

Lisää suosikiksi

Tulosta