Suklaamoussekakku

Resepti: Maku 02/2011

Suklaa­mous­se­kak­ku

Resepti: Maku 02/2011

Suklaa­mous­se­kak­ku

ARVIOI
4.3

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 2 t

2 t
{
AKTIIVINEN
1 t
PASSIIVINEN
1 t
  • Voitele tasapohjainen vuoka (Ø 22–24 cm) ja jauhota se.
    Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti nostellen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Varmista kakun kypsyys työntämällä puinen cocktailtikku kakun keskelle. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku kypsä. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.
    Halkaise täysin jäähtynyt kakku kolmeen osaan eli saat kaksi täyteväliä. Kostuta kakkupohjat vesi-sitruunamehuseoksella. Jätä päällimmäiseksi tuleva levy kostuttamatta.
    Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja nosta jääkaappiin odottamaan.
    Hienonna suklaa veitsellä ja kumoa isoon kulhoon. Kiehauta maito, kaada se kulhoon ja anna suklaan liueta maitoon. Sekoita seos tasaiseksi. Anna jäähtyä sormenlämpöiseksi.
    Nostele suklaaseen ensin 1/3 kermavaahdosta ja sitten loput. Siirrä mousse jääkaappiin noin 10 minuutiksi.
    Nosta alin kakkulevy tarjoiluvadille. Sivele leikkuupintaan ohuesti hilloa. Levitä päälle kolmasosa suklaavaahdosta ja ripottele vadelmia väliin. Nosta seuraava kerros päälle ja täytä samoin. Aseta päällimmäiseksi kakun kansi ja levitä loppu mousse pinnalle. Muotoile vaahtoa kuumaan veteen kastetulla, kuivatulla lastalla. Nosta kakku kylmään ja peitä kuvulla.
    Leikkaa piirtoheitinkalvo pituussuunnassa kahtia. Paloittele valkosuklaa pakastemuovipussiin ja kuumenna sitä mikrossa pienellä teholla 15 sekuntia kerrallaan. Möyhennä välillä käsin. Kun suklaa on sulaa, leikkaa pussin kärkeen pieni reikä ja pursota suklaasta ruudukkoa piirtoheitinkalvolle. Kääräise kalvo varovasti rullalle ja kiinnitä teipillä niin, että saat ympyrän. Nosta kylmään jähmettymään.
    Koristele suklaamoussekakku valkosuklaakoristeella ja tuoreilla vadelmilla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
4.3
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    270 kcal
  • hiilihydraattia
    28.4 g
  • rasvaa
    15.5 g
  • proteiinia
    3.8 g
  • kuitua
    1.8 g
  • suolaa
    0.2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (3)

0% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin1
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat

Kommentoi

Lisää aiheesta: Suklaa

Lisää suosikiksi

Tulosta