KATSOMASI RESEPTIT
Suklaakuppikakut

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Suklaa­kup­pi­ka­kut

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Suklaa­kup­pi­ka­kut

Mehevät suklaakuppikakut valmistuvat sekoittamalla. Myös herkät koristeet syntyvät helposti.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

20 kpl

Kuppikakkutaikina

Suklaakuorrutus

Tee näin 1 t 5 min

1 t 5 min
{
AKTIIVINEN
45 min
PASSIIVINEN
20 min
  • Valmista suklaakuppikakut näin:

    Kuumenna uuni 175 asteeseen ja nosta paperivuoat muffinipellin syvennyksiin.

    Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Yhdistä toisessa kulhossa munat, maito ja öljy. Lisää kuivat aineet nesteisiin siivilän läpi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääntele joukkoon suklaarouhe.

    Jaa taikina vuokiin. Jätä 1/3 vuoasta kohoamisvaraa. Paista uunin keskitasolla noin 18 minuuttia, kunnes testitikkuun tarttuu vielä muutamia meheviä murusia. Älä paista kuppikakkuja liian kauan, jotta ne eivät kuivahda. Nosta kakut heti ritilälle jäähtymään.

    Paloittele suklaa kattilaan. Lisää kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa sulaa ja liukenee kermaan. Siirrä kuorrutus kulhoon jäähtymään. Lusikoi hieman jäähtynyt kuorrutus pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Pursota kuorrutusta kuppikakkujen päälle spiraalimaisella liikkeellä kuppikakun keskeltä alkaen.

    Koristele kuppikakut valkosuklaalumihiutaleilla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    433 kcal
  • hiilihydraattia
    43.2 g
  • rasvaa
    26.9 g
  • proteiinia
    4.8 g
  • kuitua
    2.9 g
  • suolaa
    0.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

kuppikakut, Suklaa


Laatinut:

Kuva:

Satu Nyström

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Suklaa

    Lisää suosikiksi

    Tulosta