KATSOMASI RESEPTIT
Suklaajuustokakku mutakakkupohjalla

Resepti: Maku 01/2017

Suklaa­juus­to­kak­ku mu­ta­kak­ku­poh­jal­la

Resepti: Maku 01/2017

Suklaa­juus­to­kak­ku mu­ta­kak­ku­poh­jal­la

Suklaajuustokakku mutakakkupohjalla on nappivalinta jokaiselle suklaafanille! Täyteläinen suklaajuustokakku koristellaan kekseillä ja karkeilla juuri sopivan överiksi.

ARVIOI
4.1

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

15 annosta

Pohja

Täyte

Muut ainesosat

  • Koristeluun kaakaojauhetta, suklaamakeisia, keksejä ja pahvikirjaimia

Tee näin 4 t 45 min

4 t 45 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
4 t 15 min
  • Valmista ensin mutakakkupohja. Voitele irtopohjavuoan (Ø 26 cm) reunat. Vuoraa pohja leivinpaperilla.

    Sulata pohjan suklaa ja voi varovasti kattilassa. Anna jäähtyä.

    Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos varovasti muna-sokerivaahtoon.

    Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.

    Paista pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

    Öljyä vuoan reunat kevyesti rypsiöljyllä.

    Valmista sitten suklaajuustokakun täyte. Sulata täytteen suklaat varovasti mikrossa tai vesihauteessa ja anna hieman jäähtyä.

    Upota liivatteet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Kuumenna kahvi kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatteet ja liuota ne kahviin. Anna jäähtyä hetki.

    Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa. Lisää joukkoon kermavaahto, sokeri ja vaniljajauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää täytteeseen ensin liivateseos ohuena nauhana ja sitten suklaa voimakkaasti sekoittaen.

    Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa peitettynä vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

    Irrota irtopohjavuoan reuna kakun ympäriltä. Siirrä suklaajuustokakku vadille.

    Koristele suklaajuustokakku kaakaojauheella, kekseillä ja karkeilla sekä koristekirjaimilla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    401 kcal
  • hiilihydraattia
    30.5 g
  • rasvaa
    29.1 g
  • proteiinia
    4.4 g
  • kuitua
    1.3 g
  • suolaa
    0.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Suklaa

    Lisää suosikiksi

    Tulosta