KATSOMASI RESEPTIT
Suklaafondant (Fondant de chocolat)

Resepti: Maku 05/2012

Suklaafondant (Fondant de chocolat)

Resepti: Maku 05/2012

Suklaafondant (Fondant de chocolat)

ARVIOI
3.9

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

7 kpl

Lisäksi

Tee näin 8 t 20 min

8 t 20 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
8 t
  • Mittaa suklaa ja voi pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes suklaa on liuennut. Siirrä sivuun.

    Vatkaa munat, keltuaiset ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.

    Kääntele vähän jäähtynyt suklaa-voiseos varovasti munaseokseen. Siivilöi jauhot ja vaniljasokeri taikinaan ja sekoita.

    Jaa taikina voideltuihin suorareunaisiin annosvuokiin (vetoisuus 1 1/2 dl, Ø 6 cm). Täytä vuoat 3/4 tilavuudesta ja pidä peitettyinä jääkaapissa vähintään 8 tuntia.

    Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista fondantteja noin 12 minuuttia.

    Jotta saat paistoajan mitoitettua sopivaksi, käytä taikina-annoksesta tulevaa ylimääräistä fondantia ”testileivoksena”. Pane siis kaikki 7 vuokaa kerralla uuniin ja ota testileivos uunista 10 minuutin jälkeen. Kokeile varovasti sormella taikinan kimmoisuutta tai ruopaise pikkulusikalla sisustaa. Jos se on liian taikinaista, pane fondant takaisin uuniin ja jatka paistamista 2 minuutin erissä, kunnes vain kakun keskikohta on valuvaa. Merkkaa ylös omille muoteillesi ja uunillesi sopiva paistoaika seuraavaa kertaa varten.

    Kumoa suklaafondantit ja siirrä varovasti annoslautasille.

    Tarjoa suklaafondantit lämpiminä kermavaahdon tai jäätelön ja vadelmien kera.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    340 kcal
  • hiilihydraattia
    19.8 g
  • rasvaa
    27.1 g
  • proteiinia
    4.7 g
  • kuitua
    1.3 g
  • suolaa
    0.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

Suklaa


Laatinut:

Kuva:

Timo Villanen

Kommentit (9)

70% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin11
  • Helppo5
  • Hurmasin vieraat9
  • Opin uutta5
  • Ei maistunut1
  • Kaikki meni9
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
Lisää kommentteja (5)

Kommentoi

Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

Lisää aiheesta: Suklaa

Lisää suosikiksi

Tulosta