KATSOMASI RESEPTIT
Spelttisiskot
MA
MU

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2017

Spelttisiskot

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2017

Spelttisiskot

Spelttijauhot ovat tavallisia vehnäjauhoja kalliimpia, mutta tekevät sämpyläsiskoista maukkaat ja trendikkäät.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

12 kpl

Taikina

Vuoan voitelu

Tee näin 1 t 50 min

1 t 50 min
{
AKTIIVINEN
35 min
PASSIIVINEN
1 t 15 min
  • Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää sokeri, suola ja öljy. Sekoita joukkoon täysjyväjauhot. Alusta taikinaan spelttijauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

    Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa vähintään 30 minuuttia.

    Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä hetki. Muotoile se 40 cm:n pituiseksi tangoksi ja leikkaa 12 palaan.

    Nosta palat vierekkäin suorakaiteen muotoiseen voideltuun uunivuokaan (25 cm x 35 cm).

    Peitä vuoka liinalla ja anna kohota 20 minuuttia.

    Nosta vuoka kylmään uuniin ja pane uuni lämpenemään 200 asteeseen, sämpylät kohoavat vielä uunin lämpenemisen ajan. Kun uuni on 200-asteinen, paista sämpylöitä vielä noin 15 minuuttia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    394 kcal
  • hiilihydraattia
    48 g
  • rasvaa
    18 g
  • proteiinia
    9.9 g
  • kuitua
    4.5 g
  • suolaa
    0.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Leivotaan leipää

    Lisää suosikiksi

    Tulosta