Spelttipiparit

Resepti: Maku 06/2011

Spelttipiparit

Resepti: Maku 06/2011

Spelttipiparit

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 vrk 1 t 30 min

1 vrk 1 t 30 min
{
AKTIIVINEN
1 t 30 min
PASSIIVINEN
1 vrk
  • Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää pehmeä rasva ja jatka vatkaamista, kunnes rasva on sekoittunut vaahtoon. Sekoita joukkoon siirappi, piparkakkumauste ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda. Lisää taikinaan spelttijauhoja, kunnes saat pehmeän mutta koossa pysyvän taikinan. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin tunti. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä pienellä muotilla pyöreitä pikkuleipiä. Käytä kaulimisessa apuna vehnäjauhoja, jotta taikina ei tartu pöytään kiinni. Paista pipareita 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Tee kuorrutus. Lisää valkuaisiin tomusokeri ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Siirrä puolet kuorrutteesta pursotuspussiin. Lisää toiseen osaan elintarvikeväri ja sekoita tasaiseksi. Siirrä toiseen pursotinpussiin. Pursota spelttipiparien pinnalle kuorrutteella ensin ympyrä ja täytä se kuorrutteella. Tarvittaessa saat tasoitettua ja levitettyä kuorrutetta cocktailtikulla. Koristele spelttipiparit jouluisilla koristelukuvioilla pinnan ollessa vielä kostea. Anna spelttipiparien kuivua huoneenlämmössä vähintään vuorokausi. •Puolikarkeat spelttijauhot ovat täysjyväjauhoja, joiden sitko eroaa vehnäjauhoista. Vehnäjauholisäys tekee taikinasta helpommin kaulittavan.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
4.1
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    70 kcal
  • hiilihydraattia
    12.8 g
  • rasvaa
    1.4 g
  • proteiinia
    1.2 g
  • kuitua
    0.4 g
  • suolaa
    0.1 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Laatinut:

Kuva:

Timo Villanen

    Kommentoi

    Lisää suosikiksi

    Tulosta