KATSOMASI RESEPTIT
Sopivan kirpeä raparperikääretorttu – kahvipöydän gluteeniton herkku

Resepti: Perinneruokaa prkl

Sopivan kirpeä ra­par­pe­ri­kää­re­tort­tu – kahvipöydän gluteeniton herkku

Resepti: Perinneruokaa prkl

Sopivan kirpeä ra­par­pe­ri­kää­re­tort­tu – kahvipöydän gluteeniton herkku

Raikkaan ilmava raparperikääretorttu on juhlava herkku kahvipöydässä. Sopivan kirpeää, mutta kuitenkin makean täyteläistä - maku vie kielen mennessään.

ARVIOI
4.5

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

20 viipaletta

pohja

tayte

Tee näin 45 min

45 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Kuori raparperin varret ja pilko ne noin 0,5 cm kokoisiksi kuutioiksi.

    Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

    Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää vaahtoon siivilän kautta. Sekoita nostellen, jotta taikina pysyy kuohkeana.

    Lisää raparperikuutiot vaahtoon ja sekoita nopeasti. 

    Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille.

    Paista 225 asteessa noin 8-10 minuuttia.

    Ripottele sokeria valmiin pohjan päälle ja kumoa se toiselle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi, mutta jätä se kuitenkin pohjan päälle. Näin torttupohja ei kuivu jäähtyessään. 

    Valmista täyte vatkaamalla kerma ja mausta se sitruunamehulla ja sokerilla.

    Levitä täyte jäähtyneen torttupohjan päälle. Älä levitä täytettä takareunaan asti, sillä se tulee yli kääriessä.

    Kääri torttu tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla. Anna maustua muuta tunti jääkapissa leivinpaperin sisällä. 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

viipale
100 g
  • energiaa
    202 kcal
  • hiilihydraattia
    25.4 g
  • rasvaa
    10.5 g
  • proteiinia
    1 g
  • kuitua
    0.8 g
  • suolaa
    0.2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (1)

100% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin4
  • Helppo1
  • Hurmasin vieraat1
  • Opin uutta1
  • Kaikki meni2
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat

Kommentoi

Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

Lisää suosikiksi

Tulosta