KATSOMASI RESEPTIT
Sitruunapitko

Resepti: Lunni leipoo

Sitruunapitko

Resepti: Lunni leipoo

Sitruunapitko

Keväinen ja makeankirpeä sitruunapitko on hyvä vierashätävara! Sitruunapitkossa yhdistyvät kirpeänmakea lemon curd ja tuorejuusto sekä lehtevä voitaikina.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 40 min

40 min
{
AKTIIVINEN
10 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Katso kuvat valmistusvaiheista! →
  • Ota levytaikina ajoissa sulamaan huoneenlämpöön.

    Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

    Kauli levytaikina hieman uuninpeltiä pienemmäksi, parin millin paksuiseksi suorakulmioksi.

    Viillä taikinaan veitsellä kevyet viillot jakaen suorakulmion kolmeen samankokoiseen osaan pituussuunnassa (katso vaihekuvat). 

    Vatkaa tuorejuuston kanssa tomusokeri ja perunajauhot keskenään.

    Levitä taikinalevyn keskelle lemon curd ja sen päälle tuorejuusto. Viillä suorakulmion reunat kuvanmukaisiin suikaleisiin (katso vaihekuvat). Käännä suikaleet pitkon täytteen päälle vuorotellen (ensin vasemmalta puolelta, sen jälkeen samaan linjaan oikealta puolelta, edellisen suiron viereen). 

    Voitele pitko munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. 

    Paista uunin keskitasolla n. 25 minuuttia tai kunnes taikina on kohonnut ja saanut väriä.

    Anna jäähtyä hetken uuninpellillä, irrota leivinpaperilta ja leikkaa paloiksi. 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    428 kcal
  • hiilihydraattia
    38.4 g
  • rasvaa
    32.3 g
  • proteiinia
    4.3 g
  • kuitua
    1.1 g
  • suolaa
    0.7 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Valmistus vaihe vaiheelta

Vaihe 1

Levitä täyte keskelle, viillä reunat terävällä veitsellä kuvan mukaisesti.

Vaihe 2

Taittele reunojen suikaleet vuorotellen täytteen päälle, aseta ne tarkasti samaan linjaan keskenään. Voitele munalla.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta