KATSOMASI RESEPTIT
Sitruunamarenkijuustokakku

Resepti: Lunni leipoo

Sit­ruu­na­ma­ren­ki­juus­to­kak­ku

Resepti: Lunni leipoo

Sit­ruu­na­ma­ren­ki­juus­to­kak­ku

Sitruuna ja marenki ovat ikuinen suosikkini makuyhdistelmistä, ja helpot koristelut syntyvät paahdetusta marengista.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 2 t 15 min

2 t 15 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
2 t
  • Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään.

    Pingota 15-22-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.

    Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

    Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi, sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka, sokeri ja sitruunatahna.

    Pese sitruunan kuori, raasta joukkoon.

    Mittaa sitruunamehu kulhoon, kuumenna mikrossa kiehuvaksi.

    Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuuman nesteen joukkoon, sekoita haarukalla tai vispilällä.

    Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia.

    Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset ensin napakaksi vaahdoksi, ala sitten lisätä sokeria lusikallinen kerrallaan joukkoon. Vatkaa usean minuutin ajan tai kunnes sokeri on täysin liuennut joukkoon ja marenki on kiiltävän valkoista.

    Pursota kakun päälle ja paahda tohottimella.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    369 kcal
  • hiilihydraattia
    29.8 g
  • rasvaa
    26.3 g
  • proteiinia
    3 g
  • kuitua
    0.2 g
  • suolaa
    0.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta