KATSOMASI RESEPTIT
Sitruunakakku

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Sitruunakakku

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Sitruunakakku

Mehevässä sitruunakakussa maistuvat sitruunamehu ja raastettu sitruuna. Kakku on helppo valmistaa ja se säilyy jääkaapissa pitkään hyvänä.

ARVIOI
4.5

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 15 min

1 t 15 min
{
AKTIIVINEN
25 min
PASSIIVINEN
50 min
  • Valmista sitruunakakku näin:

    Voitele ja korppujauhota noin 2 litran vetoinen rengaskakkuvuoka.

    Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Lisää sitruunamehu ja -kuoriraaste.

    Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikina sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

    Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Testaa kypsyys cocktailtikulla. Kypsästä kakusta ei tartu taikinaa tikkuun.

    Nosta vuoka uunista ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.

    Koristele jäähtynyt kakku halutessasi tomusokerilla ja sitruunankuoriraasteella.

VINKKI

Kakkuja leipoessasi käytä aina huoneenlämpöistä voita ja munia, ja muista siivilöidä kaikki kuiva-aineet lisätessäsi ne taikinaan.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    398 kcal
  • hiilihydraattia
    40.9 g
  • rasvaa
    23.6 g
  • proteiinia
    5.3 g
  • kuitua
    0.9 g
  • suolaa
    0.8 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Leivonta

    Lisää suosikiksi

    Tulosta