KATSOMASI RESEPTIT
Sitruunajuustokakku lakulla

Resepti: Lunni leipoo

Sit­ruu­na­juus­to­kak­ku lakulla

Resepti: Lunni leipoo

Sit­ruu­na­juus­to­kak­ku lakulla

Hurmaavan raikas hyydytetty sitruunajuustokakku saa makuparikseen lakun, jolla kakku koristellaan. Lakukastike ja lakukarkit antavat keltaisen kirpsakalle sitruunajuustokakulle täydellisen viimeistelyn.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 2 t 20 min

2 t 20 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
2 t
  • Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään. Pingota 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.

    Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

    Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi, sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka ja sokeri. Pese sitruunan kuori, raasta joukkoon.

    Mittaa sitruunamehu kulhoon, kuumenna mikrossa kiehuvaksi.

    Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuuman nesteen joukkoon, sekoita haarukalla tai vispilällä. Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.

    Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia.

    Ennen tarjoilua koristele kakku lakukastikkeella ja lakukarkeilla. Minä käytin keltaisia Pandan lakukuulia ja sitruunalakua (irtokarkkiosastolta).

     

VINKKI

Jos et löydä kaupasta lakukastiketta valmiina, keitä oma lakukastikkeesi. Mittaa kattilaan 50 g lakuja ja 2 dl vettä. Anna kuplia hiljalleen kunnes lakut ovat sulaneet joukkoon. Sekoita sileäksi vielä tarvittaessa sauvasekoittimella.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    282 kcal
  • hiilihydraattia
    8.4 g
  • rasvaa
    25.2 g
  • proteiinia
    5.2 g
  • kuitua
    0.2 g
  • suolaa
    0.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta