KATSOMASI RESEPTIT
Sitruunaiset rosettileivokset

Resepti: Maku 02/2004

Sitruunaiset ro­set­ti­lei­vok­set

Resepti: Maku 02/2004

Sitruunaiset ro­set­ti­lei­vok­set

Rapsakat rosetit ovat näyttävä vappuherkku, mutta vielä ihanamman herkun saat, kun teet roseteista sitruunaiset sandwichit! Rosettileivoksien rapean pinnan ja raikkaan vaahdon yhdistelmä on vastustamaton.

ARVIOI
3.7

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

10 kpl

Rosetit

Kypsentämiseen

Sitruunavaahto

Koristeluun

Tee näin 1 t

1 t
{
AKTIIVINEN
45 min
PASSIIVINEN
15 min
  • Riko munat kulhoon. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota hetken aikaa.

    Kuumenna paistamista varten öljy padassa tai kattilassa. Käytä keittämiseen 100-prosenttista rasvaa eli kookosrasvaa tai rypsiöljyä, jota tulee olla kattilan pohjalla vähintään 4 cm. Pata voi olla pieni, koska rosetteja kypsennetään yksi kerrallaan.Valurautapata on paras uppopaistoastia, mutta muukin paksupohjainen kattila sopii. Kasta rosettirauta paistokuumaan (180 °C) rasvaan. Paras uppopaistolämpötila on 180 astetta. Rasvan kuumuutta voi kokeilla pienellä leipäpalalla, kun leipäpala ruskettuu kauniin ruskeaksi minuutissa, on rasva sopivan kuumaa. Kasta rauta sitten taikinaan, lähes raudan yläreunaan asti, mutta älä yhtään yli, sillä kypsyneen rosetin irrottaminen on tällöin hankalaa.

    Anna rosetin kypsyä kauniin ruskeaksi ja nosta talouspaperin päälle valumaan. Kuumenna rauta ja jatka kuten edellä. Jos rosetit eivät irtoa raudasta helposti, auta varovasti veitsellä.

    Valmista sitruunavaahto. Sekoita rahkaan sokerit, sitruunankuoriraaste ja mehu. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahto rahkan joukkoon. Tarkista makeus.

    Levitä reilu ruokalusikallinen vaahtoa rosetin päälle ja paina toinen rosetti kanneksi. Siivilöi valmiiden leivosten päälle tomusokeria. Tarjoa heti.

VINKKI

  • Rosettirauta on varrellinen, uppopaistossa kypsennettävien leivonnaisten muotoilu- ja kypsentämisväline. Rautaan kuuluu yleensä kolme vaihdettavaa muottia eli kuvioterää, kukka, lehti ja perhonen. Reikäkauha on kätevä apuväline, jolla saat nostettua öljyyn irronneet rosetit näppärästi talouspaperin päälle
  •  Varo tiputtamasta rasvaan vettä, sillä silloin rasva alkaa roiskua. Varaa lieden lähettyville kansi, jolla saat liekit tukahdutettua siltä varalta, jos rasva kuumenisi liikaa ja syttyisi palamaan.
  • Siivilöi käytetty rasva hieman jäähtyneenä ja säilytä viileässä. Samaa rasvaa voit käyttää noin kolme kertaa. Älä kaada käytettyä rasvaa viemäriin, vaan pakkaa se tiiviisti esimerkiksi omaan pulloonsa ja hävitä sekajätteen joukossa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    368 kcal
  • hiilihydraattia
    14 g
  • rasvaa
    32.7 g
  • proteiinia
    4.7 g
  • kuitua
    0.3 g
  • suolaa
    0.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

kevät, Vappu


Laatinut:

Kuva:

Juha Juntto

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Vappu

    Lisää suosikiksi

    Tulosta