Sitruunainen uunisiika
MU
MA
GL

Resepti: Maku 02/2013

Sitruunainen uunisiika

Resepti: Maku 02/2013

Sitruunainen uunisiika

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

4 annosta

Tee näin 40 min

40 min
{
AKTIIVINEN
10 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Huuhdo perattu siika nopeasti kylmällä vedellä. Kuivaa se talouspaperilla. Nosta kala leivinpaperin päälle uunipannulle.

    Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Pese sitruuna ja leikkaa se kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Pätki tilli, mutta säästä muutama oksa koristeeksi. Ripottele kalan sisälle suolaa ja mustapippuria (suolaa saa olla reilusti, jotta makua imeytyy riittävästi kalaan). Levitä täytteeksi sitruunaviipaleita, purjot ja tillinoksat. Paina kala kiinni. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

    Tarjoa sitruunaisen uunisiian lisäksi keitettyjä perunoita ja kermaviilikastiketta. Voit valmistaa yhden ison kalan sijaan myös kaksi pienempää uunisiikaa. Kypsennysaika on tällöin noin 20 minuuttia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
4.0
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    216 kcal
  • hiilihydraattia
    1.4 g
  • rasvaa
    7.2 g
  • proteiinia
    35.6 g
  • kuitua
    1.4 g
  • suolaa
    1.9 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Lisää suosikiksi

    Tulosta