KATSOMASI RESEPTIT
Sitruuna-marenkipiiras

Resepti: Maku 02/2011

Sitruuna-marenkipiiras

Resepti: Maku 02/2011

Sitruuna-marenkipiiras

Sitruuna-marenkipiiras on todellinen piirasklassikko, eikä suotta: upottavan pehmeä marenkipilvi, kirpeänmakea sitruunatäyte ja rapea pohja muodostavat täydellisen yhdistelmän. Kokeile tätä!

ARVIOI
4.5

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

8 annosta

Pohja

Täyte

Marenki

Tee näin 2 t 15 min

2 t 15 min
{
AKTIIVINEN
1 t
PASSIIVINEN
1 t 15 min
  • Sekoita kulhossa vehnäjauhot, suola ja tomusokeri.

    Paloittele pehmeä voi kuutioiksi ja nypi jauhoseoksen kanssa sormenpäillä tasaiseksi murumaiseksi seokseksi.

    Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää voi-jauhoseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.

    Muotoile taikinasta pallo, peitä se kelmulla ja anna levähtää jääkaapissa noin 30 minuuttia.

    Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

    Kauli taikina pyöreäksi Ø 24–26 cm levyksi. Painele taikina hyvin vuoan pohjalle ja reunoille.

    Aseta taikinan päälle pala leivinpaperia ja kaada päälle riisi tai herneet niin, että paperi ja paino pitävät taikinan siististi vuoan pohjalla ja reunoilla.

    Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia. Jäähdytä hetki ja nosta paperi ja paino pois.

    Alenna uunin lämpötila 160-asteeseen.

    Vatkaa munat, keltuaiset ja sokeri sekaisin keskenään. Lisää ranskankerma, sitruunoiden raastettu kuori ja mehu.

    Kaada täyte piirakkapohjalle ja paista 35–40 minuuttia.

    Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiinteä ja kiiltävää.

    Lusikoi marenki kypsän piirakan päälle kauniiksi huipuiksi ja paista vielä 6–8 minuuttia 200-asteisessa uunissa, kunnes marenkihuiput saavat kauniin kullanruskean värin.

    Jäähdytä sitruuna-marenkipiiras ja tarjoile.

VINKKI

•Voit käyttää myös valmista pakastemurotaikinaa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    301 kcal
  • hiilihydraattia
    41.1 g
  • rasvaa
    12.4 g
  • proteiinia
    5.2 g
  • kuitua
    0.7 g
  • suolaa
    0.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (7)

87% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin19
  • Helppo10
  • Hurmasin vieraat10
  • Opin uutta6
  • Ei maistunut1
  • Kaikki meni6
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 01.02.2016

    Vierailija

    Tein marenkia tupla-annoksen, eikä ollut ollenkaan liikaa! Täytettä tulee reseptillä sen verran runsaasti, että kuohkea marenkipilvi sen päällä tasapainottaa kivasti makua.

    • Onnistuin
    • Hurmasin vieraat
    • 12.10.2015

      Vierailija

      Marenkiin laittaisin vielä yhden valkuaisen ja skidisti lisää sokeria.
      Parasta kunnolla jääkaapissa vetäytyneenä, seuraavana päivänä.

      Jumalaisen hyvää. Lempparipiiraani. :3 <3

      • Kaikki meni
      • 18.08.2015

        Vierailija

        Oikein maistuva resepti ;) täytettä jäi kuitenkin paljon yli, mutta muuten ohje on loistava!

        • Opin uutta
        • 23.03.2015

          Vierailija

          Aivan uskomattoman herkullinen piiras! :) neuvoisin lisäämään täytteeseen hieman vanilia sokeria maun antamiseksi !!

          • Onnistuin
          • Helppo
          • Hurmasin vieraat
          Lisää kommentteja (3)

          Kommentoi

          Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

          Lisää aiheesta: Pää­siäis­lei­von­nai­set

          Lisää suosikiksi

          Tulosta