KATSOMASI RESEPTIT
Sitruuna-marenkipiirakka

Resepti: Maku 01/2005

Sitruuna-ma­ren­ki­pii­rak­ka

Resepti: Maku 01/2005

Sitruuna-ma­ren­ki­pii­rak­ka

ARVIOI
4.3

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

8 palaa

Pohja

Täyte

Päälle

Tee näin 1 t

1 t
{
AKTIIVINEN
25 min
PASSIIVINEN
35 min
  • Nypi voin sekaan jauhot, sokeri ja suola. Lisää rakeiseen massaan kylmä vesi, vaivaa tasaiseksi ja painele taikina 22 cm Ø piirakkavuokaan. Kypsennä pohjaa 200 asteessa 20 minuuttia.

    Pese sitruunat huolellisesti. Raasta kuoren keltainen osa ohuelti ja purista sitruunoista mehut talteen.

    Erottele varovasti keltuaiset ja valkuaiset. Mittaa kaikki täytteen aineet kattilaan. Kuumenna ja sekoita, kunnes seos sakenee. Kaada sitruunatäyte pohjalle. Vähennä uunin lämpö 175 asteeseen.

    Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset puhtaassa, kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää mukaan tomusokeri koko ajan vatkaten. Levitä marenki sitruunatäytteen päälle. Paista kunnes marenki saa pintaansa kauniin värin.

    Jos suinkin maltat odottaa, sitruuna-marenkipiirakka maistuu parhaalta jäähtyneenä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    220 kcal
  • hiilihydraattia
    27.8 g
  • rasvaa
    10.4 g
  • proteiinia
    3.4 g
  • kuitua
    0.6 g
  • suolaa
    0.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (20)

87% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin52
  • Helppo35
  • Hurmasin vieraat43
  • Opin uutta18
  • Ei maistunut13
  • Kaikki meni35
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 20.07.2017

    Vierailija

    Onnistui aivan loistavasti. Luin kommentteja kakun ollessa uunissa, ja pelkäsin pahinta, mutta kakku onnistui yli odotusten ja vieraat söivät sen minuuteissa. Ihana sitruunanmakuinen marenkiunelma.

    • Onnistuin
    • Helppo
    • Hurmasin vieraat
    • 30.05.2017

      Vierailija

      Marenki oli kumimaista, ei siksi oikein maistunut. Pohja paloi noudatetusta lämpötilasta ja ajasta huolimatta. Todellinen aktiivinen valmistusaika n. 60min.

      • Ei maistunut
      • 26.03.2017

        Vierailija

        Reseptissä on aukkoja, esim.ei kerrota mihin sitruunan mehu laitetaan ja paljonko sitä pitää olla sillä sitruunoitakin on eri kokosia! Itse ymmärsin kun olen ennenkin tehnyt!

        • Onnistuin
        • 01.01.2017

          Vierailija

          pahaa

          • Ei maistunut
          Lisää kommentteja (16)

          Kommentoi

          Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

          Lisää aiheesta: Pää­siäis­lei­von­nai­set

          Lisää suosikiksi

          Tulosta