Sitruuna-marenkipiirakka

Resepti: Maku 01/2005

Sit­ruu­na-ma­ren­ki­pii­rak­ka

Resepti: Maku 01/2005

Sit­ruu­na-ma­ren­ki­pii­rak­ka

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin

1 t
{
AKTIIVINEN
25 min
PASSIIVINEN
35 min
  • Nypi voin sekaan jauhot, sokeri ja suola. Lisää rakeiseen massaan kylmä vesi, vaivaa tasaiseksi ja painele taikina 22 cm Ø piirakkavuokaan. Kypsennä pohjaa 200 asteessa 20 minuuttia.

    Pese sitruunat huolellisesti. Raasta kuoren keltainen osa ohuelti ja purista sitruunoista mehut talteen.

    Erottele varovasti keltuaiset ja valkuaiset. Mittaa kaikki täytteen aineet kattilaan. Kuumenna ja sekoita, kunnes seos sakenee. Kaada sitruunatäyte pohjalle. Vähennä uunin lämpö 175 asteeseen.

    Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset puhtaassa, kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää mukaan tomusokeri koko ajan vatkaten. Levitä marenki sitruunatäytteen päälle. Paista kunnes marenki saa pintaansa kauniin värin.

    Jos suinkin maltat odottaa, sitruuna-marenkipiirakka maistuu parhaalta jäähtyneenä.

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    335 kcal
  • hiilihydraattia
    42.4 g
  • rasvaa
    15.8 g
  • proteiinia
    5.2 g
  • kuitua
    0.9 g
  • suolaa
    0.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Avainsanat:

illanistujaiset


Laatinut:

Kuva:

Minna Talka

Kommentit (1)

  • 01.03.2012

    Jenny

    Piirakan jäähdyttyä täytteestä erittyi nestettä, joka kasteli marengin ja jätti piirakan vetiseksi. Syöminen ja leikkaaminen oli hankalaa, mutta maut olivat muuten kohdallaan! Seuraavaksi kokeiluun piirakka, jonka täyte olisi hiukan kiinteämpi.

Kommentoi

Esikatselu

Lisää suosikiksi

Tulosta