KATSOMASI RESEPTIT
Sitruuna-kukkakaalisalaatti
GL
MA
MU

Resepti: Maku 01/2017

Sitruuna-kuk­ka­kaa­li­sa­laat­ti

Resepti: Maku 01/2017

Sitruuna-kuk­ka­kaa­li­sa­laat­ti

Tässä salaatissa on kukkakaalia kahdessa muodossa. Paahdetut sipulit ja pistaasit antavat salaatille makua ja säilötty sitruuna kirpeyttä.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 50 min

50 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Pese kukkakaalit. Pilko niistä kaksi suupaloiksi leivinpaperin päälle pellille. Valuta öljyä ja ripottele juustokuminaa ja suolaa päälle. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

    Aja kolmas kukkakaali muruiksi monitoimikoneen leikkuuterällä.

    Silppua säilötty sitruuna.

    Huuhdo ja kuivaa rucola ja minttu. Sekoita kulhossa kukkakaalit, sitruunasilppu, oliivit, rucola ja minttu. Ripottele pistaasit salaatin päälle. Sekoita keskenään pistaasiöljy ja sitruunamehu. Valuta kastiketta salaattiin.

VINKKI

Säilöttyjä sitruunoita löytyy etnisistä kaupoista ja isoista marketeista. Voit tehdä niitä myös itse. Pese 1 kg sitruunoita ja purista muutamasta mehu. Purkita sitruunat tiiviisti ja ripottele väliin 1 dl suolaa. Kaada päälle mehua kunnes sitruunat peittyvät. Anna tekeytyä 3 viikkoa huoneenlämmössä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    178 kcal
  • hiilihydraattia
    1 g
  • rasvaa
    18.3 g
  • proteiinia
    1.6 g
  • kuitua
    0.8 g
  • suolaa
    2.1 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Salaatti

    Lisää suosikiksi

    Tulosta