KATSOMASI RESEPTIT
Sinisimpukat oluessa
MU

Resepti: Maku 07/2016

Sinisimpukat oluessa

Resepti: Maku 07/2016

Sinisimpukat oluessa

Sinisimpukat oluessa on tosi helppo, mutta vähän juhlavampi päivällinen! Rapealla leivällä saat pyyhkäistyä jokaisen tipan herkullisesta olutliemestä.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 20 min

20 min
  • Valmista sinisimpukat oluessa näin:

    Pese simpukat hyvin ja poista parta. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna voi kattilassa, johon simpukat mahtuvat hyvin.

    Lisää sipulit kattilaan ja kuullota noin 4 minuuttia. Lisää valkosipulinkynsi ja timjami ja kuullota vielä minuutti.

    Kaada joukkoon olut ja anna liemen kiehahtaa.

    Lisää simpukat, peitä kattila kannella ja keitä, kunnes kuoret ovat auenneet (3–5 minuuttia). Voit nostaa kattilan välillä liedeltä ja ravistella sitä voimakkaasti, jolloin simpukat kypsyvät tasaisesti.

    Nosta simpukat reikäkauhalla lämmitettyihin kulhoihin. Poista simpukat, jotka eivät avautuneet.

    Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita olutliemeen sinappi, lehtipersilja ja mausteet. Kaada liemi simpukoille. Tarjoa heti leivän kera.

     

VINKKI

Valitse sinisimpukoiden liemeen mieto, ei liian hapokas ale-olut ja tarjoa sitä myös ruokajuomana.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    137 kcal
  • hiilihydraattia
    13.8 g
  • rasvaa
    3.8 g
  • proteiinia
    10.4 g
  • kuitua
    0.8 g
  • suolaa
    1.2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Terveellinen ruoka

    Lisää suosikiksi

    Tulosta