KATSOMASI RESEPTIT
Sima
GL
MA
MU

Resepti: Maku 02/2011

Sima

Resepti: Maku 02/2011

Sima

Itse tehdyssä simassa on vappujuhlan tuntua ja juuri oikeanlainen maku. Perinteiseen simaan käytetään karamellimaista fariinisokeria tuomaan makua ja väriä sekä sitruunoita kuorineen päivineen tuomaan pirteää raikkautta. Valmista kullankeltaista ja kuplivaa simaa itse, tällä ohjeella onnistut!

ARVIOI
3.9

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

20 annosta

Pulloihin

Tee näin yli 1 vk

yli 1 vk
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
1 vk
  • Pese sitruunat kunnolla harjalla ja lämpimällä vedellä. Käytä mielellään luomusitruunoita.

    Kuori sitruunat halutessasi (voit käyttää sitruunat myös kuorineen). Viipaloi sitruunat. Kiehauta kattilassa puolet vedestä. Nosta kattila pois levyltä.

    Lisää joukkoon sokerit ja sitruunaviipaleet. Sekoita, kunnes sokeri liukenee. Lisää joukkoon loppu vesi kylmänä.

    Ota kuppiin pieni vesitilkka ja liuota hiiva siihen.

    Lisää hiivaseos haalean nesteen joukkoon.

    Anna käydä huoneenlämmössä 12–24 tuntia. Siivilöi sima.

    Pane hyvin pestyihin pulloihin teelusikallinen sokeria ja rusinoita.

    Pullota sima, korkita ja säilytä viileässä.

    Sima on juomavalmista noin viikon kuluttua.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
3.9
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    105 kcal
  • hiilihydraattia
    25.3 g
  • rasvaa
    0 g
  • proteiinia
    0.1 g
  • kuitua
    0.1 g
  • suolaa
    5.5 mg
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (9)

71% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin5
  • Helppo3
  • Hurmasin vieraat1
  • Opin uutta2
  • Ei maistunut2
  • Kaikki meni4
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 24.04.2015

    Vierailija

    Ripaus vaniljaa mukaan :-)

    • Helppo
    • Onnistuin
    • 19.04.2015

      Vierailija

      Paras vappusima koskaan!

      • Onnistuin
      • Hurmasin vieraat
      • Helppo
      • Opin uutta
      • Kaikki meni
      • Kiitos Marianne kommentistasi, olemme ehdottomasti samaa mieltä! Teemme korjauksen tähän reseptiin. Luomusitruunoita voi käyttää tosiaan aivan huoletta kuorineen, lisäämme myös tämän huomion ohjeeseen.

        • 16.04.2015

          Marianne Tapper

          Vanhoissa hyvissä resepteissä on sitruunan ohut ulkokuori mukana makua antamassa....Jos sitruunat kuorii - kuten appelsiinia - siis käyttää vain hedelmälihat, niin makua ei tule yhtä paljon...
          Pysyn kyllä vanhan ohjeen uskollisena käyttäjänä :)
          TIEDÄN että keltaisissa ulkokuorissa on myrkkyjä, mutta pesemällä harjalla ja kuumalla vedellä ne saa aika hyvin pois....
          Ja ..luomusitruunoissa ei ole tätäkään jynssäämistä....

          Lisää kommentteja (5)

          Kommentoi

          Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

          Lisää aiheesta: Vappu

          Lisää suosikiksi

          Tulosta