Sima
MU
MA
GL

Resepti: Maku 02/2011

Sima

Resepti: Maku 02/2011

Sima

ARVIOI
3.9

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

20 annosta

Pulloihin

Tee näin 1 vk 30 min

1 vk 30 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
1 vk
  • Kuori ja viipaloi sitruunat.
    Kiehauta kattilassa puolet vedestä. Nosta kattila pois levyltä. Lisää joukkoon sokerit ja sitruunaviipaleet. Sekoita, kunnes sokeri liukenee.
    Lisää joukkoon loppu vesi kylmänä. Ota kuppiin pieni vesitilkka ja liuota hiiva siihen. Lisää hiivaseos haalean nesteen joukkoon.
    Anna käydä huoneenlämmössä 12–24 tuntia.
    Siivilöi sima. Pane hyvin pestyihin pulloihin teelusikallinen sokeria ja rusinoita. Pullota juoma, korkita ja säilytä viileässä.
    Sima on juomavalmista noin viikon kuluttua.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
3.9
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    105 kcal
  • hiilihydraattia
    25.3 g
  • rasvaa
    0 g
  • proteiinia
    0.1 g
  • kuitua
    0.1 g
  • suolaa
    5.5 mg
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (3)

0% Tekisi uudestaan
    JÄRJESTÄ:
    Uusimmat
    Vanhimmat
    • Hei Late & co!
      Kiitos viesteistänne. Vielä ehtii tehdä siman vapuksi, sillä sima valmistuu noin viikossa jääkaapissa, huoneenlämmössä juoma on valmista noin kolmessa päivässä. Muista säilyttää valmis sima aina jääkaapissa.
      Hauskaa vappua!

    • Itsekin olisin kiinnostunut tuosta siman huoneenlämmössä olosta kun nyt taas pitkästä aikaa olisi simaa tarkoitus valmistaa..

    • 25.04.2012

      Vierailija

      Valmistuuko sima nopeammin jos antaa käydä huoneenlämmössä pidempään? Vai onko mitään keinoa nopeuttaa?

    Kommentoi

    Lisää aiheesta: Vappu

    Lisää suosikiksi

    Tulosta