KATSOMASI RESEPTIT
Sieni-empanadat

Resepti: Maku 05/2016

Sieni-empanadat

Resepti: Maku 05/2016

Sieni-empanadat

Eteläamerikkalaiset empanadat täytetään sadonkorjuun kunniaksi chilin puraisemilla sienillä, perunalla ja maissilla. Näitä pikkupiiraita on mahdoton syödä vain yksi!

 

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 2 t 15 min

2 t 15 min
{
AKTIIVINEN
1 t
PASSIIVINEN
1 t 15 min
  • Valmista sieni-empanadat näin:

    Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja kuutioitu voi monitoimikoneessa leikkuuterällä murumaiseksi. (Voit myös nyppiä ainekset käsin yhteen kulhossa.)

    Lisää muna ja sitten vesi muutamassa erässä. Sekoita nopeasti taikinaksi. Lisää tarvittaessa vettä tai jauhoja.

    Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

    Valmista sillä aikaa täyte. Silppua paistetut sienet.

    Kuori ja silppua sipuli ja chili. Kuullota niitä pannulla voi-öljyseoksessa muutaman minuutin ajan.

    Kuori ja kuutioi peruna pieneksi. Lisää pannulle perunat, maissi, mausteet ja sienet. Tarkista maku.

    Kauli taikina jauhojen avulla ohueksi (2–3 mm) levyksi. Ota taikinasta muotilla pyörylöitä (Ø 8–10 cm). Lisää jokaisen pyörylän keskelle ruokalusikallinen täytettä.

    Sivele taikinan reunat munalla ja taita puolikuun muotoisiksi piirakoiksi. Painele saumat kiinni haarukalla.

    Voitele empanadat munalla ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi, 20–25 minuuttia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    268 kcal
  • hiilihydraattia
    26.3 g
  • rasvaa
    15.6 g
  • proteiinia
    5.5 g
  • kuitua
    1.7 g
  • suolaa
    1.2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Sienet

    Lisää suosikiksi

    Tulosta