KATSOMASI RESEPTIT
Sherryllä maustettu mantelikeitto
MA
MU

Resepti: Maku 02/2017

Sherryllä maustettu mantelikeitto

Resepti: Maku 02/2017

Sherryllä maustettu mantelikeitto

Täyteläinen mantelikeitto on ihana ruokahalun herättäjä. Trendimauste kurkuma antaa pääsiäiskeitolle sen hohtavan keltaisen värin.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 30 min

30 min
  • Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.

    Kuullota sipulisilppu läpikuultavaksi pinnoitetussa kattilassa tilkassa öljyä. Lisää mantelijauhot ja kurkuma. Kuullota hetki mutta varo polttamasta.

    Kaada joukkoon sherry ja anna sen lähes kokonaan haihtua. Lisää kasvisliemi ja murennettu leipä.

    Pese sitruuna hyvin ja leikkaa se viipaleiksi. Lisää keittoon sitruunaviipaleet, timjami ja sokeri.

    Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta 20 minuuttia välillä sekoitellen. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa hieman suolaa, sokeria tai nestettä.

    Viimeistele keitto paahdetuilla mantelilastuilla, timjamilla, öljytilkalla ja mustapippurilla.

    Tarjoa alkukeittona. Ohjeella valmistuu 6 pientä annosta.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    99 kcal
  • hiilihydraattia
    1.1 g
  • rasvaa
    10.2 g
  • proteiinia
    0.9 g
  • kuitua
    0.4 g
  • suolaa
    1.1 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Pääsiäinen

    Lisää suosikiksi

    Tulosta