KATSOMASI RESEPTIT
Seesaminsiemenillä koristeltu joululeipä
MA
MU

Resepti: Maku 08/2006

See­sa­min­sie­me­nil­lä koristeltu joululeipä

Resepti: Maku 08/2006

See­sa­min­sie­me­nil­lä koristeltu joululeipä

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

1 kpl

Lisäksi

Pinnalle

Tee näin 15 t 25 min

15 t 25 min
{
AKTIIVINEN
25 min
PASSIIVINEN
15 t
  • Mittaa kulhoon kiehuva vesi ja sekoita joukkoon etikka ja ruisjauhot. Peitä kulho liinalla ja anna seoksen imeltyä seuraavaan päivään, noin 12 tunnin ajan.

    Liuota hiiva haaleaan vesitilkkaan ja lisää ruisjauhoseokseen. Lisää siirappi, öljy, anis ja suola. Sekoita vehnäjauhot vähitellen ja alusta tasainen taikina. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota tunnin ajan.

    Vuoraa pelti leivinpaperilla ja kaavi taikina pellille. Kostuta kätesi vedellä ja taputtele taikina litteähköksi, soikeaksi leiväksi. Peitä leipä liinalla ja anna kohota vielä 45 minuutin ajan. Kuumenna tällä välin uuni 200 asteeseen.

    Sekoita keskenään vesi ja siirappi ja voitele seoksella leivän pinta. Ripottele joululeivän päälle seesaminsiemeniä ja suolahiutaleita.

    Paista joululeipää noin 50 minuuttia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    202 kcal
  • hiilihydraattia
    37.8 g
  • rasvaa
    2.9 g
  • proteiinia
    5.5 g
  • kuitua
    4.2 g
  • suolaa
    1.2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta