KATSOMASI RESEPTIT
Sämpyläpretzelit

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2017

Säm­py­läpretze­lit

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2017

Säm­py­läpretze­lit

Sämpylänmuotoiset pretzelit ovat parhaimmillaan leivontapäivänä.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

10 kpl

Taikina

Keitinvesi

Voitelu

Päälle

Tee näin 2 t 15 min

2 t 15 min
{
AKTIIVINEN
1 t
PASSIIVINEN
1 t 15 min
  • Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri, suola ja öljy. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhosta.

    Peitä kulho liinalla ja kohota taikinaa vähintään puoli tuntia.

    Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa se 10 osaan. Pyöritä jokainen pala pöytää vasten sämpyläksi. Nosta leivinpaperin päälle, peitä liinalla ja anna kohota puoli tuntia.

    Keitä vesi kattilassa ja lisää sooda. Vesi kuohahtaa hiukan. Kun se rauhoittuu, sekoita hetki. Nosta reikäkauhalla pretzelit yksitellen hissukseen kiehuvaan veteen noin ½ minuutiksi. Nosta hetkeksi paperin päälle valumaan.

    Siirrä pretzelit leivinpaperin päälle pellille. Voitele munalla ja ripottele päälle suolakiteitä.

    Paista 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Anna pinnan paistua reilusti ruskeaksi.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    308 kcal
  • hiilihydraattia
    64.2 g
  • rasvaa
    1.1 g
  • proteiinia
    9.1 g
  • kuitua
    3.1 g
  • suolaa
    6.8 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Leivotaan leipää

    Lisää suosikiksi

    Tulosta