Samettinen bataattikeitto
MU
GL

Resepti: Maku 07/2006

Samettinen bataattikeitto

Resepti: Maku 07/2006

Samettinen bataattikeitto

ARVIOI
4.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 40 min

40 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
20 min
  • Pane bataatit, sipulit, kasvisliemikuutiot ja vesi kattilaan. Keitä kasvikset kypsiksi.

    Mausta valkopippurilla ja timjamilla. Soseuta keitto. Kaada joukkoon ruokakerma sekä valkoviini ja anna kiehahtaa uudelleen.

    Tarkista bataattikeiton maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

    Koristele samettinen bataattikeitto tuoreella timjamilla ja tarjoa keiton lisäkkeenä tuoretta leipää.

    •Korvaa ruokakerma kookosmaidolla. Voit myös pakastaa bataattikeiton.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
4.0
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    240 kcal
  • hiilihydraattia
    31.7 g
  • rasvaa
    8.5 g
  • proteiinia
    4.9 g
  • kuitua
    5.6 g
  • suolaa
    2.1 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (7)

82% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin7
  • Helppo8
  • Hurmasin vieraat7
  • Opin uutta2
  • Ei maistunut2
  • Kaikki meni1
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 06.12.2014

    Vierailija

    Kiva resepti, valkkari tuo hapokkuutta keittoon. Lisäsin myös suolaa, jota reseptissä ei ollut lainkaan.

    • Onnistuin
  • 23.10.2014

    Vierailija

    Nam, uusi lemppari ilman valkkaria :)

  • Jätin valkoviinin pois. Pilkoin bataattien joukkoon kiehumaan palasen inkivääriä. Lisäksi saostin keiton ruokalusikallisella punaisia linssejä.
    Joskus olen myös puristanut vähän sitruunaa joukkoon. Muuten samat aineet kuin yllä. Ruokakermaa voisi lurauttaa puolet vähemmän.
    Herkullista ja terveellistä tulee kaikilla tavoilla.

  • 03.05.2014

    unikko

    Minulle taas bataatin makeus on sen verran makunystyröitä hivelevää, että olin iloinen kun löysin reseptin, jossa bataatin makua ei laimenneta muilla juureksilla. Blenderillä eli tehosekoittimella tuli ihanan samettinen koostumus, eikä ekstramäärä mausteitakaan ollut pahitteeksi.

Lisää kommentteja (3)

Kommentoi

Lisää suosikiksi

Tulosta