KATSOMASI RESEPTIT
Sahramirisotto

Resepti: Fanni & Kaneli

Sahramirisotto

Resepti: Fanni & Kaneli

Sahramirisotto

Italialainen klassikko, sahramirisotto ihastuttaa yksinkertaisuudellaan. Ripauta kauniin keltaiseen risottoon lopuksi parmesaania ja nauti!

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin

  • Laita pieneen kattilaan kanaliemi ja kuumenna se höyryäväksi. Lisää joukkoon sahrami.

    Kuumenna toisella lieden levyllä oliiviöljy miedolla lämmöllä reilun kokoisessa kattilassa. Lisää kattilaan kuutioidut salottisipulit. Kuullota 5 minuuttia kunnes sipuli on pehmeää muttei ruskistunutta. 

    Kaada joukkoon riisi. Sekoita aineksia muutama minuutti kunnes riisi on muuttuu läpikuultavaksi. Nosta hieman lieden lämpötilaa.

    Lisää valkoviini ja sekoittele hieman. Kun viini on haihtunut ja imeytynyt riisiin, aloita kuuman kanaliemen lisääminen riisin sekaan.

    Lisää joukkoon aina kauhallinen kerrallaan kun edellinen neste on melkein kokonaan imeytynyt riisiin. Sekoita välillä.

    Jatka risoton kypsentämistä ja kanaliemen lisäämistä noin 20 minuuttia kunnes riisi on kypsää mutta vielä napakkaa.

    Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita lopuksi risoton joukkoon parmesaaniraaste. Lisää tarvittaessa lientä ja tarjoile risotto valuvan pehmeänä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    336 kcal
  • hiilihydraattia
    62.1 g
  • rasvaa
    7.1 g
  • proteiinia
    5.1 g
  • kuitua
    2.1 g
  • suolaa
    13.6 mg
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta