KATSOMASI RESEPTIT
Sacherleivokset

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Sac­her­lei­vok­set

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Sac­her­lei­vok­set

Leivo klassikkokakku suussasulaviksi leivoksiksi. Sacherleivokset valmistuvat kätevästi pellillä. 

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

30 palaa

Pohja

Kostutus

Väliin

Päälle

Tee näin 50 min

50 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
20 min
  • Leivo sacherleivokset näin:

    Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa kulhossa, puhtailla vatkaimilla.

    Sulata paloiteltu suklaa miedolla teholla mikrossa, 30 sekunnin välein sekoittaen.

    Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi. Lisää keltuaiset yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää suklaasula ja sekoita tasaiseksi.

    Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne taikinaan. Kääntele taikinaan valkuaisvaahto lastalla nostellen.

    Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (30 cm x 40 cm). Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai kunnes pohja on tikulla testattaessa kypsä.

    Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se veitsellä kahdeksi yhtä suureksi palaksi. Kostuta alimmainen kakkupohja tomusokerilla makeutetulla kahvilla. Halutessasi voit lisätä kahviin tilkan alkoholia.

    Levitä päälle hilloa. Nosta päälle toinen kakkulevy.

    Valmista kuorrutus. Kiehauta kerma pinnoitetussa kattilassa. Lisää rouhittu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi voi. Levitä kuorrutus nopeasti kakun päälle veitsellä tai lastalla. Anna kuorrutuksen jähmettyä.

    Leikkaa kuumaan veteen kastetulla terävällä veitsellä paloiksi.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    374 kcal
  • hiilihydraattia
    36.3 g
  • rasvaa
    22.4 g
  • proteiinia
    6.3 g
  • kuitua
    1 g
  • suolaa
    0.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Laatinut:

Kuva:

Satu Nyström

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta