Saaristolaisleipä
MU

Resepti: Maku 04/2005

Saa­ris­to­lais­lei­pä

Resepti: Maku 04/2005

Saa­ris­to­lais­lei­pä

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin 3 t 20 min

3 t 20 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
3 t
  • Lämmitä piimä tai mehu kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, siirappi, maltaat (4 dl), ruisjauhot sekä auringonkukansiemenet ja sekoita tasaiseksi.

    Alusta taikina vehnäjauhoilla kimmoisaksi. Ripottele taikinalle hieman jauhoja, peitä liinalla ja anna kohota tunnin ajan.

    Nujerra taikina ja jaa se voideltuihin leipävuokiin tai alumiinivuokiin. Anna leipien kohota peitettyinä noin tunti.

    Paista leipiä 175 asteessa 50–60 minuuttia. Kun leivät ovat olleet uunissa noin puoli tuntia, sivele niiden pinnat siirapin ja veden seoksella.

    Jäähdytä valmiit leivät liinan alla.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    2008 kcal
  • hiilihydraattia
    338.7 g
  • rasvaa
    40.8 g
  • proteiinia
    65.1 g
  • kuitua
    35.2 g
  • suolaa
    13.7 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Kommentit (3)

Kommentoi

Lisää suosikiksi

Tulosta