KATSOMASI RESEPTIT
Saara Aallon marja-raakapiirakka
GL
MA
MU

Resepti: Maku 03/2013

Saara Aallon marja-raakapiirakka

Resepti: Maku 03/2013

Saara Aallon marja-raakapiirakka

Saara Aallon lempparipiirakassa on taateli-pähkinäpohja ja pinnalla keko tuoreita marjoja. Tarjoile herkku kuohkean vanilja-cashewkastikkeen kera!   

ARVIOI
4.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 2 t 25 min

2 t 25 min
{
AKTIIVINEN
25 min
PASSIIVINEN
2 t
  • Poista taateleista kivet huolellisesti. Hienonna pähkinät monitoimikoneessa. Lisää kookoshiutaleet, taatelit, hunaja, kaneli ja suola. Leikkaa irtopohjaisen piirasvuoan (Ø 24 cm) pohjalle sopiva leivinpaperipala. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 2 t.

    Irrota pohja vuoasta vadille. Puhdista marjat. Perkaa ja viipaloi mansikat. Levitä marjat pohjan päälle.

    Koristele mintunlehdillä ja rouhituilla pähkinöillä.

    Hienonna cashewpähkinät monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää vesi edelleen sekoittaen.

    Kuori ja paloittele päärynä. Hienonna vaniljatanko veitsellä. Lisää pähkinäseokseen päärynäpalat, vanilja ja hunaja. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa vaniljaa tai vettä. Tarjoa piirakan kastikkeena.

    * Voit tehdä piirakan yhtä hyvin myös tavalliseen piirasvuokaan tai irtopohjaiseen kakkuvuokaan (Ø 24 cm).

    * Pohjaan sopivat mitkä tahansa pähkinät, esimerkiksi pähkinäsekoitus. Pohjan voit täyttää marjojen sijaan myös erilaisilla paloitelluilla hedelmillä.

    * Pidä piiras jääkaapissa tarjoiluun saakka, sillä pohjan rakenne on parhaimmillaan kylmänä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    203 kcal
  • hiilihydraattia
    9.6 g
  • rasvaa
    16 g
  • proteiinia
    4.7 g
  • kuitua
    5.2 g
  • suolaa
    0.1 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Jälkiruoka

    Lisää suosikiksi

    Tulosta