KATSOMASI RESEPTIT
Ruususämpylät
MU

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2017

Ruususämpylät

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2017

Ruususämpylät

Ruusun muotoiset sämpylät säilyttävät parhaiten muotonsa, kun niitä ei kohota liikaa ennen paistamista. Sämpylät sopivat kateleiviksi juhla-aterialle.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

10 kpl

Taikina

Täyte

Tee näin 1 t 37 min

1 t 37 min
{
AKTIIVINEN
45 min
PASSIIVINEN
52 min
  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri ja suola. Alusta joukkoon sen verran vehnäjauhoja, että taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

    Kohota taikinaa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.

    Valmista täyte sekoittamalla ricottaan muut aineet.

    Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa se 10 palaan ja pyöritä ne palloiksi. Paina palloa litteämmäksi pöytää vasten ja kauli ohueksi pyöryläksi (Ø 12 cm). Leikkaa sopivaa kulhoa apuna käyttäen palasta tasareunainen ympyrä.

    Leikkaa jokaiseen ympyrään neljä viiltoa, (ylös, alas ja molemmille sivuille) ja nosta keskelle lusikallinen täytettä. Nosta ”terälehdet” yksi kerrallaan täytettä vasten. Jos haluat painella reunat tiukasti kiinni, voit sivellä saumoihin vettä ja painaa niitä hellästi kiinni toisiinsa.

    Nosta ruusut leivinpaperin päälle pellille ja kohota liinalla peitettyinä noin 10 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

VINKKI

Ruususämpylät ovat parhaimmillaan leivontapäivänä. Ruusut säilyttävät parhaiten muotonsa, kun niitä ei kohota liikaa ennen paistamista.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    345 kcal
  • hiilihydraattia
    53.5 g
  • rasvaa
    9.8 g
  • proteiinia
    9.7 g
  • kuitua
    2.9 g
  • suolaa
    0.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Leivotaan leipää

    Lisää suosikiksi

    Tulosta