KATSOMASI RESEPTIT
Ruusumarengit

Resepti: Lunni leipoo

Ruusumarengit

Resepti: Lunni leipoo

Ruusumarengit

Pursota ruusun muotoiset marengit vaikka joulupöytään koristeiksi. Kauniisti kiiltävä valkoinen marenki on juhlapöydän katseenvangitsija!

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

18 kpl

Tee näin 2 t

2 t
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
1 t 40 min
  • Mittaa metallikulhoon valkuaiset ja sokeri. Kiehauta kattilassa vettä, aseta päälle metallikulho ja anna sokerin sulaa valkuaisten joukkoon, n. parin minuutin ajan. Ota pois kattilan päältä.

    Vatkaa valkuaiset ja sokeri keskenään pehmeäksi vaahdoksi. Lisää omenaviinietikka. Jatkaa vatkaamista usean minuutin ajan kunnes valkuaiset ovat jäähtyneet ja muuttuneet kovaksi, kiiltäväksi ja aivan valkoiseksi vaahdoksi.

    Lusikoi vaahto suljetulla tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota ruusuja leivinpaperille parin sentin välein.

    Paista 100-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Ota uunista sitten lämpö pois ja anna kuivua uunissa vielä noin tunnin ajan.

    Jäähdytä huoneenlämmössä ja säilytä jäähtyneitä marenkeja huoneenlämmössä ilmatiiviisti.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    400 kcal
  • hiilihydraattia
    98.4 g
  • rasvaa
    0 g
  • proteiinia
    0 g
  • kuitua
    0 g
  • suolaa
    0.3 mg
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta