KATSOMASI RESEPTIT
Ruskeakastike – perinteinen liharuokien kaveri
MU

Resepti: Maku 08/2005

Ruskeakastike – perinteinen liharuokien kaveri

Resepti: Maku 08/2005

Ruskeakastike – perinteinen liharuokien kaveri

Perinteinen ruskeakastike sopii mainiosti lihapullien, pihvien, kyljysten ja makkaran kastikkeesi sekä sianliha-, makkara- ja jauhelihakastikkeen pohjaksi.

ARVIOI
3.7

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

4 annosta

Tee näin 30 min

30 min
  • Näin ruskeakastike valmistuu:

    Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna rasva paistinpannussa, lisää sipulikuutiot ja anna niiden kiehua läpikuultaviksi.

    Lisää vehnäjauhot ja ruskista ne kauniin kullanruskeiksi. Lisää vesi-liemivalmistesekoitus ja sekoita kastike sileäksi.

    Anna kiehua hiljaa poreillen 15–20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi kastike tarvittaessa.

    Tuunaa kastiketta ruoan mukaan:

    • Tomaatti-nakkikastike: Lisää 1/2 dl tomaattipyreetä, 1 tl fariinisokeria ja 300 g nakinpaloja.

    • Sinappi-kermakastike: Lisää 2 rkl sinappia ja 1 dl kermavaahtoa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    63 kcal
  • hiilihydraattia
    4.3 g
  • rasvaa
    4.6 g
  • proteiinia
    1 g
  • kuitua
    0.4 g
  • suolaa
    2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

munaton


Laatinut:

Kuva:

Juhani Salonen

Kommentit (11)

76% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin16
  • Helppo10
  • Hurmasin vieraat7
  • Opin uutta10
  • Ei maistunut6
  • Kaikki meni11
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
Lisää kommentteja (7)

Kommentoi

Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

Lisää suosikiksi

Tulosta