KATSOMASI RESEPTIT
Ruotsalaiset sitruunaleivokset
GL

Resepti: Maku 02/2017

Ruotsalaiset sit­ruu­na­lei­vok­set

Resepti: Maku 02/2017

Ruotsalaiset sit­ruu­na­lei­vok­set

Pienet ruotsalaiset sitruunaleivokset (biskvier) ovat söpöjä kevätjuhlien tarjottavia. Mantelimassan, sitruunan, voikreemin ja valkosuklaan liitto on uskomattoman herkullinen.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 3 t

3 t
{
AKTIIVINEN
1 t
PASSIIVINEN
2 t
  • Paloittele huoneenlämpöinen mantelimassa kulhoon. Lisää valkuainen ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi.

    Siirrä taikina pursotuspussiin. Pursota taikinasta pieniä (Ø 2 cm) lantteja leivinpaperin päälle pellille.

    Paista pohjia 175-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.

    Vaahdota voi sähkövatkaimella. Lisää ensin keltuainen, sitten tomusokeri ja lopuksi sitruunamehu sekä vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi.

    Siirrä kreemi pursotinpussiin. Pursota täyte mantelimassapohjille. Nosta leivokset jääkaappiin jähmettymään 1–2 tunniksi.

    Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa miedolla teholla ja välillä sekoittaen.

    Kasta leivokset haaleaan valkosuklaaseen. Ripottele päälle heti strösseleitä tai nonparelleja. Anna kuorrutuksen jähmettyä jääkaapissa 1–2 tuntia.

    Säilytä sitruunaleivokset kannellisessa rasiassa jääkaapissa. Ne säilyvät hyvinä noin viikon verran.

VINKKI

Kertakäyttöisillä pursotuspusseilla saa pohjista samankokoiset ja täytekreemin osumaan maaliin.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    524 kcal
  • hiilihydraattia
    46.7 g
  • rasvaa
    35.1 g
  • proteiinia
    5.6 g
  • kuitua
    0.7 g
  • suolaa
    0.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Ruotsi

    Lisää suosikiksi

    Tulosta