KATSOMASI RESEPTIT
Ruotsalainen näkkileipä

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Ruotsalainen näkkileipä

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Ruotsalainen näkkileipä

Länsinaapurimme rakastavat näkkäriä, joka on mahtavan makuista ja säilyy pitkään. Itse leivottu näkkileipä on myös kiva tuliainen. 

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

40 kpl

Tee näin 3 t

3 t
{
AKTIIVINEN
1 t
PASSIIVINEN
2 t
  • Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja hunaja.

    Alusta joukkoon ensin vehnäjauhot ja sen jälkeen ruisjauhoja, kunnes taikina pysyy koossa, mutta on vielä tarttuvaista. Ripottele taikinan päälle ruisjauhoja ja anna kohota liinalla peitettynä noin tunti.

    Kumoa taikina ruisjauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Leivo taikinasta pötkö. Jaa se 40 palaan. Kauli palat jauhoja apuna käyttäen mahdollisimman ohuiksi leiviksi. Pyyhi pinnoilta ylimääräinen jauho pois.

    Tee leipien keskelle halutessasi reiät pienellä pyöreällä muotilla.

    Nosta leivät leivinpaperin päälle pellille leveän lastan avulla.

    Paista 250-asteisessa uunissa 6–8 minuuttia. Varo, etteivät leivät pala reunoilta. Anna jäähtyä pellillä.

    Säilytä näkkärit ilmavassa paikassa esim. paperipussissa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    178 kcal
  • hiilihydraattia
    36 g
  • rasvaa
    0.9 g
  • proteiinia
    5.8 g
  • kuitua
    5.6 g
  • suolaa
    1.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta