KATSOMASI RESEPTIT
Runebergin kakku

Resepti: Lunni leipoo

Runebergin kakku

Ainekset

12 palaa

Taikina

Kostutus

Kuorrutus

Lisäksi

Tee näin 1 t 15 min

1 t 15 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
1 t
  • Ota munat ja voi ajoissa huoneenlämpöön.
    Voitele ja korppujauhota n. 24-senttinen kakkuvuoka (sydämenmuotoinen tai pyöreä).
    Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
    Vaahdota voi sokerin kanssa kuohkeaksi, noin parin minuutin ajan.
    Lisää munat yksi kerrallaan. Sekoita joukkoon lopuksi karvasmanteliaromi.
    Murskaa keksit monitoimikoneessa hienoksi, yhdistä jauhoihin ja leivinjauheeseen.
    Kääntele jauhot vaahtoon, sekoituksen loppuvaiheessa lisää maito. Sekoita tasaiseksi.
    Levitä taikina vuokaan, tasoita lastalla.
    Paista 175 asteessa n. 40-50 minuuttia, kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa.
    Anna jäähtyä hetki vuoassa, kumoa sitten ritilälle jäähtymään täysin.
    Sekoita kostukkeen aineet, sivele kakun päälle.
    Yhdistä tomusokeri ja vesi, lusikoi pursotinpussiin.
    Lusikoi vadelmahillo siististi kakun reunoille, viimeistele tomusokerikuorrutteella.
    Säilytä kakkua peitettynä huoneenlämmössä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    337 kcal
  • hiilihydraattia
    42.2 g
  • rasvaa
    17 g
  • proteiinia
    3.6 g
  • kuitua
    0.9 g
  • suolaa
    0.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

Runebergintorttu


Kommentit (2)

0% Tekisi uudestaan
    JÄRJESTÄ:
    Uusimmat
    Vanhimmat

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Ru­ne­ber­gin­tort­tu

    Lisää suosikiksi

    Tulosta