KATSOMASI RESEPTIT
Runebergin kääretorttu

Resepti: Maku 01/2017

Runebergin kääretorttu

Resepti: Maku 01/2017

Runebergin kääretorttu

Runebergin kääretorttu maistuu aidolta runebergintortulta ja on rakenteeltaan juuri sopivat rouheinen. Erillistä kostutusta ei tarvita, sillä Runebergin kääretortun pohja on ohut ja murea, ja sisälle kääritään reilusti vadelmahilloa.

ARVIOI
4.4

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 2 t 40 min

2 t 40 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
2 t 10 min
  • Valmista Runebergin kääretorttu näin:

    Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tippa karvasmantelia. Sekoita joukkoon kädenlämpöinen voisula.

    Yhdistä kuivat aineet ja mausteet. Sekoita ne vaahdon joukkoon varovasti nostellen.

    Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Levystä tulee huomattavasti ohuempi kuin tavallisesta kääretortusta, noin puolen sentin paksuinen.

    Paista 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Kumoa kääretorttupohja toiselle leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota päällimmäinen leivinpaperi varovasti, mutta jätä se kääretortun päälle jäähtymisen ajaksi. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia.

    Levitä vielä lämpimälle pohjalle vadelmahilloa ja rullaa se leivinpaperin avulla tiukaksi kääröksi. Näin kakku ei murene. Nosta kääretorttu jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.

    Valmista kuorrutus sekoittamalla kylmää vettä tomusokeriin. Voit valuttaa kuorrutuksen lusikalla tai käyttää pakastepussia, josta on kulma leikattu irti.

    Viimeistele Runebergin kääretorttu pakastekuivatuilla vadelmilla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    312 kcal
  • hiilihydraattia
    46.2 g
  • rasvaa
    12.5 g
  • proteiinia
    3.2 g
  • kuitua
    1 g
  • suolaa
    0.8 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (3)

88% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin4
  • Helppo3
  • Hurmasin vieraat1
  • Opin uutta1
  • Ei maistunut2
  • Kaikki meni5
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 12.05.2017

    Vierailija

    Ei tullut kuohkea kääretorttu, tuli märkä ja painava taikina. Maku on hyvä mutta ulkonäkö ei.

    • 05.02.2017

      Vierailija

      Todella herkullinen

      • Onnistuin
      • Helppo
      • Kaikki meni
      • Olen aina rakastanut kääretorttuja. Ne ovat helppoja ja muuntautumiskykyisiä arjen tai juhlahetken tarjottavia. MUTTA olen pahoillani, tämä ei houkuta. Kuvaa katsellessani perinteinen makoisa Runebergintorttu ei mitenkään tullut mieleeni.....ehkä se olisi pitänyt nimetä toisin ja vinkata, että sen maku tuo mieleen..iki-ihanan helmikuisen perinneleivonnaisen, jota voi syödä ympäri vuoden!
        Toki aion testata reseptin, rakastan kääretorttuja!

        Kommentoi

        Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

        Lisää aiheesta: Ru­ne­ber­gin­tort­tu

        Lisää suosikiksi

        Tulosta