KATSOMASI RESEPTIT
Ruisnäkkileipä

Resepti: Perinneruokaa prkl

Ruisnäkkileipä

Resepti: Perinneruokaa prkl

Ruisnäkkileipä

Tämä näkkileipä valmistuu helposti ja siinä käytetään viljoista ainoastaan ruista. Miedosti anikselta maistuva näkkäri sisältää myös paljon kuitua.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

20 palaa

lisäksi

Tee näin 2 t 10 min

2 t 10 min
{
AKTIIVINEN
10 min
PASSIIVINEN
2 t
  • Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Lisää joukkoon sokeri, jauhettu anis, öljy ja ruisleseet. Sekoita hyvin ja anna turvota 5 minuuttia.

    Sekoita joukkoon suola ja ruisjauhot. Anna kohota 30 minuuttia.

    Kaulitse taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota 30 minuuttia leivinliinan alla. Mikäli haluat erittäin ohutta näkkileipää, jaa taikina kahdelle pellille.

    Sivele näkkileivän pinta vedellä ja ripottele päälle hieman ruisleitä. Leikkaa paloihin ja pistele haarukalla.

    Paista 225 asteessa noin 15 - 20 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä näkkileipä kuivumaan noin tunniksi.

     

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    156 kcal
  • hiilihydraattia
    24.7 g
  • rasvaa
    4 g
  • proteiinia
    5 g
  • kuitua
    8.3 g
  • suolaa
    1.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (1)

50% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin1
  • Opin uutta1
  • Kaikki meni1
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 19.11.2016

    Vierailija

    Hyvänmakuinen, jauhoja tarvitsin kaulimiseen jonkin verran, joten ehkä olisin voinut vähän vähentää taikinasta. Kannattaa kaulita tosi ohueksi, niin tulee mureita. Ensimmäisellä kerralla kaulitsin yhdelle isolle pellille, niin jäi hieman paksuksi. Silloin leivästä tuli myös vähän kovaa. Toisella kerralla laitoin kahdelle pellille, niin rakenne tuli parempi.
    Mutta molemmat satsit tuli meni kuin kuumille kiville, eikä ensimmäisestäkään seurannut katkenneita hampaita :D
    Parasta oli, että ohjeessa on käytetty viljana vain ruista!

    • Onnistuin
    • Opin uutta
    • Kaikki meni

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta