Ruisnäkkileipä
MU

Resepti: Maku 01/2011

Ruisnäkkileipä

Resepti: Maku 01/2011

Ruisnäkkileipä

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

25 annosta

Voiteluun

Pinnalle

Tee näin 1 t 55 min

1 t 55 min
{
AKTIIVINEN
25 min
PASSIIVINEN
1 t 30 min
  • Yhdistä vesi ja maito. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää siirappi ja suola. Sekoita jauhot keskenään. Alusta jauhot taikinaan. Taikinan kuuluu olla löysähkö, mutta ei tarttuvainen. Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan. Jaa taikina 25 osaan ja pyörittele litteiksi pallukoiksi. Peittele taikinat tuorekelmun ja liinan alle odottamaan. Kauli taikinapallerot ohuiksi levyiksi leivinpaperin päällä. Pellille mahtuu kerrallaan 2–4 leipää. Silikonikaulin on kätevä, koska siihen taikina ei tartu. Jos käytössäsi on tavallinen kaulin tai pulikka, käytä kaulimiseen runsaasti jauhoja tarttumisen estämiseksi. Jauhot kannattaa pyyhkiä pois sudilla ennen paistoa, jotta jauhot eivät pala uunissa. Voitele leivät maidolla. Ripottele pinnalle suolakiteitä ja unikonsiemeniä oman makusi mukaan. Paista ruisnäkkileipiä 225 asteessa noin 8 minuuttia. Tarkkaile uunia säännöllisesti. Näkkärit ovat valmiita, kun ne ovat saaneet kivasti väriä. Jäähdytä ruisnäkkileivät ja säilytä ne kuivassa. •Näkkäritaikina kannattaa leipoa yleiskoneella. Näin rakenteesta tulee helposti käsiteltävä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
4.0
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    85 kcal
  • hiilihydraattia
    16.4 g
  • rasvaa
    0.7 g
  • proteiinia
    2.9 g
  • kuitua
    2.3 g
  • suolaa
    1.8 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

munaton, kasvis


Laatinut:

Kuva:

Satu Nyström

    Kommentoi

    Lisää suosikiksi

    Tulosta