KATSOMASI RESEPTIT
Roomalainen häränhäntäpata

Resepti: Fanni & Kaneli

Roomalainen häränhäntäpata

Resepti: Fanni & Kaneli

Roomalainen häränhäntäpata

Kokeile perinteikästä roomalaista lihapataa, coda alla vaccinaraa. Hauduta häränhännät herkullisen mureaksi tomaattisessa liemessä. Tarjoile pata leivän tai pastan kanssa!

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin

  • Paista häränhäntiin pannulla hyvä paistopinta molemmin puolin muutaman minuutin ajan.

    Kuumenna loraus oliiviöljyä valurautapadassa. Paista kuutioitua pancettaa pari minuuttia keskilämmöllä.

    Kuori ja kuutioi porkkana ja sipuli. Leikkaa varsisellerit reilun sentin viipaleiksi. 

    Lisää vihannekset pataan pancettan kanssa, ja kuullota viitisen minuuttia. Sekoita mukaan tomaattipyree ja kääntele lämmöllä pari minuuttia.

    Kaada pataan valkoviini. Anna porista reilusti muutaman minuutin ajan. 

    Lisää joukkoon hienonnettu meirami sekä jauhettu kaneli ja neilikka. Sekoita mukaan tölkkitomaatit ja niiden liemi.

    Laita pinnalta paistetut häränhännät pataan liemen joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi.

    Laita kansi päälle ja nosta pata uuniin. Anna padan hautua 160 asteisessa uunissa 2 1/2 - 3 tuntia. Käännä häränhäntiä pari kertaa paistamisen aikana.

    Maista pataa. Lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    81 kcal
  • hiilihydraattia
    4.9 g
  • rasvaa
    6.5 g
  • proteiinia
    0.5 g
  • kuitua
    1.3 g
  • suolaa
    92.4 mg
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta