KATSOMASI RESEPTIT
Rapeat vegaanisämpylät
MA
MU

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2017

Rapeat ve­gaa­ni­säm­py­lät

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2017

Rapeat ve­gaa­ni­säm­py­lät

Riisijauhovelli tekee vegaanisten sämpylöiden pinnan rapeaksi ja hauskan repeileväksi.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

12 kpl

Pinnalle

Tee näin 1 t 55 min

1 t 55 min
{
AKTIIVINEN
50 min
PASSIIVINEN
1 t 5 min
  • Ota hiivasta 2 tl ja kääri se kelmuun. Liuota loppu hiiva kivennäisveteen. Lisää 4–5 dl sämpyläjauhoja, kunnes seos on vellimäistä. Peitä kulho liinalla ja nosta lämpimään vesihauteeseen 10 minuutiksi. Kun taikinavelli kuplii, voit jatkaa sen työstämistä.

    Alusta taikinaan loput jauhot ja suola. Vaivaa kimmoisaksi. Jaa taikina 12 palaan ja leivo ne soikeiksi sämpylöiksi. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pelleille ja peitä liinalla.

    Anna kohota lämpimässä paikassa vähintään 30 minuuttia.

    Mittaa leipien kohotessa kulhoon vesi ja liuota siihen kelmuun käärimäsi hiiva.

    Lisää öljy, sokeri, suola ja riisijauhot. Sekoita tahnaksi.

    Jaa riisijauhotahna kohonneiden sämpylöiden päälle ja levitä veitsellä peittämään sämpylän pinta. Nosta sämpylät 225-asteiseen uuniin paistumaan noin 25 minuutiksi.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    171 kcal
  • hiilihydraattia
    31.8 g
  • rasvaa
    2.1 g
  • proteiinia
    5.5 g
  • kuitua
    2.9 g
  • suolaa
    0.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Leivotaan leipää

    Lisää suosikiksi

    Tulosta