KATSOMASI RESEPTIT
Rapeat turskatikut

Resepti: Perinneruokaa prkl

Rapeat turskatikut

Resepti: Perinneruokaa prkl

Rapeat turskatikut

Rapeat turskatikut ja sitruunainen tillidippi ovat mainiota sormisyötävää. Ohuiksi leikatut turskan palat leivitetään ja paistetaan rapeiksi voi-öljyseoksessa.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 20 min

20 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
5 min
  • Leikkaa turskafileet noin 1 cm paksuisiksi ja 10 cm pitkiksi tikuiksi. Pyörittele talouspaperilla kuivatut kalan palat ensin vehnäjauhoissa, joissa on ripaus suolaa. Seuraavaksi kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.

    Paista turskatikkuja voi-öljyseoksessa miedolla lämmöllä kunnes ne ovat kauniin värisiä ja rapsakoita. Nosta talouspaperin päälle valumaan.

    Valmista kastike sekoittamalla hienonnettu tilli, sitruunamehu, suola ja kermaviili keskenään.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    156 kcal
  • hiilihydraattia
    13 g
  • rasvaa
    5.8 g
  • proteiinia
    12.6 g
  • kuitua
    0.7 g
  • suolaa
    1.7 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

kalapuikko, turska, tikku, dippi, kala


    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta