Rapeat taskusämpylät
MU

Resepti: Maku 04/2007

Ra­peat tas­kusäm­py­lät

Resepti: Maku 04/2007

Ra­peat tas­kusäm­py­lät

Lisää suosikiksi

Tulosta

Ainekset

20 annosta

Tee näin

9 t 40 min
{
AKTIIVINEN
25 min
PASSIIVINEN
9 t 15 min
  • Mittaa suureen kulhoon kylmä vesi ja jogurtti. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola sekä jauhot vähitellen. Alusta tiukaksi taikinaksi.

    Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Vaivaa voimakkaasti noin 10 minuutin ajan, kunnes taikina tuntuu pehmeältä, kimmoisalta ja silkkiseltä.

    Öljyä taikinan pinta kauttaaltaan ja nosta se takaisin kulhoon. Peitä kulho muovikelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna taikinan hapantua ja kohota kylmässä yön yli, vähintään 8 tuntia.

    Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Pyri olemaan helläkätinen, jotta taikinan ilmakuplat eivät rikkoontuisi. Ripottele taikinan pintaan reilusti jauhoja.

    Leikkaa taikina terävällä veitsellä puoliksi ja leikkaa kumpikin puolikas kymmeneen osaan. Nostele palat leivinpaperoiduille uunipelleille ja peitä liinoilla. Jätä sämpylät kohoamaan 45 minuutiksi.

    Kuumenna uuni 250 asteeseen. Paista yhtä pellillistä kerrallaan 12–15 minuuttia. Tätä rapeat taskusämpylät esimerkiksi mausteisella käristepaistoksella.

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    218 kcal
  • hiilihydraattia
    36.5 g
  • rasvaa
    4.2 g
  • proteiinia
    7.9 g
  • kuitua
    3.4 g
  • suolaa
    1.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Laatinut:

Kuva:

Sami Repo

Kommentit (0)

    Kommentoi

    Esikatselu

    Lisää suosikiksi

    Tulosta