KATSOMASI RESEPTIT
Rapeat peltisämpylät
MA
MU

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2016

Rapeat peltisämpylät

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2016

Rapeat peltisämpylät

Pataleipä onnistuu myös sämpylöinä! Tosi rapsakat sämpylät paistuvat kypsiksi muffinivuoat kolosissa.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 12 t 30 min

12 t 30 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
12 t
  • Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää noin 42-asteinen vesi ja sekoita nopeasti. Älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön 12–24 tunniksi. Mitä pidempi kohotusaika on, sitä enemmän taikina saa makua.

    Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Älä vaivaa, mutta kääntele se palloksi. Peitä liinalla ja anna kohota vielä uunin kuumenemisen ajan.

    Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pane uuniin 12-koloinen tai isompi muffinipelti. Kun uuni on kuuma, jaa taikina niin moneen osaan kuin muffinipellissäsi on koloja. Ota pelti uunista ja sipaise nopeasti talouspaperilla jokaiseen koloon öljyä.

    Nosta koloihin taikinapalat ja nosta pelti takaisin uuniin. Pane foliopala löyhästi pellin päälle ja anna leipien paistua uunissa 20–30 minuuttia. Ota lopussa folio muutamaksi minuutiksi pois, jotta sämpylät saavat kauniin värin.

    Ota pelti uunista ja irrota sämpylät heti. Jos haluat pinnan säilyvän rapeana, älä peitä sämpylöitä kuumina.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    177 kcal
  • hiilihydraattia
    35.5 g
  • rasvaa
    1 g
  • proteiinia
    5.9 g
  • kuitua
    2.3 g
  • suolaa
    1.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (1)

50% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin1
  • Helppo1
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat

Kommentoi

Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

Lisää aiheesta: Leivonta

Lisää suosikiksi

Tulosta