KATSOMASI RESEPTIT
Raparperipiirakka

Resepti: Maku 04/2006

Ra­par­pe­ri­pii­rak­ka

Resepti: Maku 04/2006

Ra­par­pe­ri­pii­rak­ka

Raparperipiirakka on kesän rakastetuimpia leivonnaisia! Raikkaan hapan raparperi saa seurakseen rapean muropohjan ja ihanan ranskankermatäytteen. Tällä klassikko-ohjeella onnistut!

ARVIOI
3.9

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t

1 t
{
AKTIIVINEN
25 min
PASSIIVINEN
35 min
  • Leivo raparperipiirakka näin.

    Kuumenna uuni 200 asteeseen.

    Valmista murotaikinapohja. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet.

    Nypi seos muruiksi, eli puristele seosta sormillasi, kunnes se on tasaista murua.

    Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi.

    Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Taputtele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.

    Jos käytät pakastettuja raparperipaloja, sekoita niiden joukkoon maissitärkkelys.

    Sekoita keskenään ranskankerma tai kermaviili, muna ja sokerit.

    Paista pohjaa ensin noin 5 minuuttia ilman täytettä. Levitä raparperit pohjalle ja kaada päälle ranskankermaseos.

    Paista raparperipiirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja raparperit ovat pehmeitä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    214 kcal
  • hiilihydraattia
    25.2 g
  • rasvaa
    10.9 g
  • proteiinia
    2.8 g
  • kuitua
    1 g
  • suolaa
    0.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

perinteinen


Laatinut:

Kuva:

Mika Haaranen

Kommentit (13)

89% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin35
  • Helppo25
  • Hurmasin vieraat13
  • Opin uutta7
  • Ei maistunut4
  • Kaikki meni23
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 13.06.2016

    Vierailija

    Muuten erittäin maukas, mutta aina vastaavissa vuokapiirakoissa reunat tahtoo tummua liikaa, vaikka paistan uunin alatasolla. Onko kellään hyvää vinkkiä?

    • Onnistuin
    • 26.05.2016

      Vierailija

      Muuten hyvä resepti mutta uunista riippuen kannattaa miettiä tarviiko pohjaa esipaistaa. Piirakka tuli turhankin tummaksi reunoista mutta kaikki meni ja kehuja sai :)

      • Onnistuin
      • 22.05.2016

        Vierailija

        Enemmän jauhoja taikinaan jotta on kaulittavaa, pysyisi paremmin vuoan reunoilla, en myöskään voitelisi vuokaa koska taikinassa rasvaa paljon

        • 22.05.2016

          Vierailija

          Korvasin ranskankerman hedelmäjogurtilla jota oli jäänyt purkin pohjalle

          Lisää kommentteja (9)

          Kommentoi

          Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

          Lisää suosikiksi

          Tulosta