Raparperipiirakka

Resepti: Maku 04/2006

Ra­par­pe­ri­pii­rak­ka

Resepti: Maku 04/2006

Ra­par­pe­ri­pii­rak­ka

Raparperipiirakka on kesän rakastetuimpia leivonnaisia! Raikkaan hapan raparperi saa seurakseen rapean muropohjan ja ihanan ranskankermatäytteen. Tällä klassikko-ohjeella onnistut!

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t

1 t
{
AKTIIVINEN
25 min
PASSIIVINEN
35 min
  • Valmistat ihanan raparperipiirakan näin:

    Tee ensin murotaikina:

    Kuumenna uuni 200 asteeseen.

    Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet.

    Nypi seos muruiksi, eli puristele seosta sormillasi, kunnes se on tasaista murua.

    Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja jauhota piirakkavuoka.

    Taputtele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.

    Jos käytät pakastettuja raparperipaloja, sekoita niiden joukkoon maissitärkkelys.

    Sekoita keskenään ranskankerma tai kermaviili, muna ja sokerit.

    Paista pohjaa ensin noin 5 minuuttia ilman täytettä. Levitä raparperit pohjalle ja kaada päälle ranskankermaseos.

    Paista raparperipiirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja raparperit ovat pehmeitä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
4.0
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    296 kcal
  • hiilihydraattia
    34.9 g
  • rasvaa
    15.1 g
  • proteiinia
    3.9 g
  • kuitua
    1.4 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

perinteinen


Laatinut:

Kuva:

Mika Haaranen

Kommentit (3)

100% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin1
  • Hurmasin vieraat1
  • Kaikki meni1
  • 01.02.2011

    Harry Mäkinen

    Löysimme raparperia, ja aloimme miettiä raparperipiirakkaa 40 vuotta Venezuelassa elänyttä ystäväämme ilahduttaaksemme. Ohjeesi oli oivallinen, vaikkei täällä Porlamarissa ihan helppo kaikkia aineksia löytääkään ole. Siis kiitos! Hyvää oli!

  • 27.06.2014

    Elina

    Todella makoisa piirakka. Pohjataikinakin oli syötävän hyvää!

  • 05.09.2014

    Vierailija

    Älyttömän helppo, takuuherkkua!

    • Onnistuin
    • Hurmasin vieraat
    • Kaikki meni

Kommentoi

Lisää suosikiksi

Tulosta