Raparperipiirakka

Resepti: Maku 04/2006

Ra­par­pe­ri­pii­rak­ka

Resepti: Maku 04/2006

Ra­par­pe­ri­pii­rak­ka

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin 1 t

1 t
{
AKTIIVINEN
25 min
PASSIIVINEN
35 min
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Tee murotaikina. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet. Nypi seos muruiksi, eli puristele seosta sormillasi, kunnes se on tasaista murua.

    Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi.

    Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Taputtele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.

    Jos käytät pakastettuja raparperipaloja, sekoita niiden joukkoon maissitärkkelys.

    Sekoita keskenään ranskankerma tai kermaviili, muna ja sokerit.

    Paista pohjaa ensin noin 5 minuuttia ilman täytettä.

    Levitä raparperit pohjalle ja kaada päälle ranskankermaseos.

    Paista raparperipiirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja raparperit ovat pehmeitä.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    296 kcal
  • hiilihydraattia
    34.9 g
  • rasvaa
    15.1 g
  • proteiinia
    3.9 g
  • kuitua
    1.4 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Avainsanat:

perinteinen


Laatinut:

Kuva:

Mika Haaranen

Kommentit (1)

  • 01.02.2011

    Harry Mäkinen

    Löysimme raparperia, ja aloimme miettiä raparperipiirakkaa 40 vuotta Venezuelassa elänyttä ystäväämme ilahduttaaksemme. Ohjeesi oli oivallinen, vaikkei täällä Porlamarissa ihan helppo kaikkia aineksia löytääkään ole. Siis kiitos! Hyvää oli!

Kommentoi

Lisää suosikiksi

Tulosta