KATSOMASI RESEPTIT
Raparperimurupiirakka

Resepti: Lunni leipoo

Ra­par­pe­ri­mu­ru­pii­rak­ka

Resepti: Lunni leipoo

Ra­par­pe­ri­mu­ru­pii­rak­ka

Amerikkalaistyylinen raparperipiirakka kätkee murupinnan alle mehevän raparperitäytteen, joka on maustettu kanelilla ja muskottipähkinällä.

ARVIOI
4.3

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

12 palaa

Pohja

Täyte

Murupäällinen

Tee näin 1 t 20 min

1 t 20 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
1 t
  • Valmista ensin pohja. Nypi kylmä voi vehnäjauhojen kanssa murumaiseksi. Voit käyttää blenderiä tai kahta veistä tähän, lämpimät kädet saattavat lämmittää voita liikaa.

    Lisää kylmä vesi ja sekoita veitsellä sekaisin. Lisää tarvittaessa vielä 1-2 rkl vettä.

    Muotoile lopuksi taikinasta käsin pallo, älä vaivaa liikaa. Kauli jauhotetulla alustalla hieman 24-senttistä (syvää) piirakkavuokaa suuremmaksi. Nosta kaulimen avulla piirakkavuoan päälle varovaisesti niin, että osa taikinasta menee reunojen yli. Siisti reunat veitsellä.

    Valmista sillä aikaa täyte ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Yhdistä sokeri, vehnäjauhot ja mausteet. Sekoita joukkoon pilkottu raparperi ja kääntele sekaisin.

    Kaada raparperitäyte pohjan päälle. Valmista murupohja nyppimällä ainekset sormin sekaisin, ripottele täytteen päälle.

    Kypsennä uunin keskitasolla n. 50-60 minuutin ajan.

    Anna piiraan jäähtyä kunnolla ennen kuin leikkaat (täyte on juoksevaa). Säilytä kylmässä mutta tarjoile hieman lämmitettynä vaniljajäätelön kanssa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    299 kcal
  • hiilihydraattia
    41.3 g
  • rasvaa
    12.9 g
  • proteiinia
    3.6 g
  • kuitua
    1.6 g
  • suolaa
    0.2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

raparperi


    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta