KATSOMASI RESEPTIT
Raparperi-kinuskipiirakka

Resepti: Maku 03/2017

Raparperi-ki­nus­ki­pii­rak­ka

Resepti: Maku 03/2017

Raparperi-ki­nus­ki­pii­rak­ka

Lukijamme Eijan ihanassa raparperipiirakassa makea kinuskikastike hyrrää ihanasti happaman raparperin parina. Paahtunut pähkinärouhe ja kinuski takaavat, ettei tätä raparperipiirakkaa jää seuraavalle päivälle.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

12 annosta

Pohjataikina

Täyte

Lisäksi

Tarjoiluun

Tee näin 1 t

1 t
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
40 min
  • Sekoita raparperinpaloihin mausteet, sokeri ja perunajauhot. Jätä seos odottamaan taikinan tekemisen ajaksi.

    Vaahdota voi ja sokeri pohjataikinaa varten. Lisää muna edelleen vatkaten.

    Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa.

    Levitä taikina lastalla voideltuun piirakkavuokaan (Ø 24–26 cm). Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.

    Lisää esipaistetulle pohjalle raparperiseos, kinuskikastike ja pähkinärouhe. Jatka paistamista vielä 25–30 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin ja piirakka on kypsää.

    Tarjoa raparperipiirakka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

    Ohje: Eija Malmberg, Elina Jyväs (toim.)

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    434 kcal
  • hiilihydraattia
    65.4 g
  • rasvaa
    17.8 g
  • proteiinia
    2.7 g
  • kuitua
    0.8 g
  • suolaa
    0.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Leivonta

    Lisää suosikiksi

    Tulosta