KATSOMASI RESEPTIT
Ranskalainen briossi

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Ranskalainen briossi

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Ranskalainen briossi

Hivenen makea, kuohkea briossi on täydellinen aamiaisherkku. Nauti se ranskalaisittain hillon kanssa.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

20 kpl

Voitelu

Tee näin 1 t 50 min

1 t 50 min
{
AKTIIVINEN
40 min
PASSIIVINEN
1 t 10 min
  • Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes se on liuennut. Lisää 2 dl jauhoja ja vaivaa hetki kevyesti. Kohota liinalla peiteltynä noin 30 minuuttia.

    Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää taikinaan voi-sokeriseos, suola ja munat. Lisää loput jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

    Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Pyöritä taikinasta 20 isoa ja 20 pientä palaa. Nosta isot palat muffinivuokiin, ja tee jokaiseen sormella pieni syvennys. Paina syvennysten päälle pienempi pallo ”hatuksi”. Peitä liinalla ja anna kohota noin puoli tuntia.

    Sivele briossit munalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Briossit sopivat tarjottavaksi niin suolaisten täytteiden kuin hillonkin kanssa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    330 kcal
  • hiilihydraattia
    42.1 g
  • rasvaa
    13.7 g
  • proteiinia
    9 g
  • kuitua
    2.2 g
  • suolaa
    0.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta